• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Laatste nieuws

Chat met onze medewerkers

 • dec
  29
  2022

  Sterfte loopt in Nederland verder op en leidt tot extra drukte bij uitvaartondernemers

  De uitvaartbranche ziet dat sinds juni dit jaar het aantal overlijdensmeldingen vijf tot tien procent hoger is dan verwacht mocht worden op basis van historische cijfers. In december loopt die stijging verder op. Coöperatie DELA, de grootste uitvaartvaartverzorger van Nederland, denkt de laatste maand van dit jaar uit te komen op zelfs 25 procent meer.

 • dec
  22
  2022

  DELA kiest voor Thanatopraxie Rens de Peijper om lichte balseming te uit te voeren

  Na een brede marktconsultatie en aanbestedingstraject kiest DELA voor Thanatopraxie Rens de Peijper (TRP) om lichte balseming uit te voeren wanneer nabestaanden dat willen.

 • dec
  15
  2022

  Vijftienhonderd medewerkers DELA krijgen nieuwe bedrijfskleding

  Een mooi moment om verder te verduurzamen

  Nieuwe duurzame bedrijfskleding voor medewerkers van DELA. Vanaf 15 december dragen alle medewerkers die in de 72 uitvaartcentra en 40 crematoria van DELA in Nederland werken, nieuwe kleding.

 • dec
  13
  2022

  DELA treft schikking met franchisenemers Yarden

  Het franchisesysteem van Yarden houdt met ingang van 1 januari 2023 op te bestaan. Hierover heeft DELA overeenstemming bereikt met alle franchisenemers, ook de zeven met wie de beëindiging van de contracten moeizaam verliep.

 • dec
  12
  2022

  Zaterdag open middag bij crematorium Baexem

  Nieuwe facetten te zien; ook aandacht voor uitvaartwensen

  Crematorium Midden-Limburg aan de Kasteelweg in Baexem houdt komende zaterdag een open middag. Tussen 13.00 en 16.00 uur is het onlangs verbouwde crematorium in al zijn facetten te zien. Belangstellenden kunnen ook een kijkje achter de schermen krijgen bij de onlangs geplaatste elektrische crematieoven. Daarnaast is er de mogelijkheid om met uitvaartverzorgers van DELA te spreken over individuele uitvaartwensen.

 • dec
  6
  2022

  Zes manieren om kinderen te betrekken bij afscheid

  Ook jonge kinderen komen in aanraking met de dood. Dat gebeurt bij het overlijden van opa of oma, van andere familieleden, maar bijvoorbeeld ook van huisdieren. Kinderen hebben vaak een eigen beleving en benadering van de dood en van een uitvaart. Daar worstelen hun ouders nogal eens mee. Coöperatie DELA onderkent dat en wil dat haar uitvaartverzorgers er óók zijn voor (jonge) kinderen, die met de dood worden geconfronteerd. Zo ontstond een eigen gilde, dat zich bezighoudt met het thema ‘kinderen en afscheid.