• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Laatste nieuws

Chat met onze medewerkers

 • nov
  13
  2017

  Nieuw initiatief om uitvaarten te verduurzamen

  Uitvaartbranche lanceert de Final Footprint Challenge

  Eindhoven, 13 november 2017 - Om uitvaarten te verduurzamen start op 13 november de Final Footprint Challenge. De challenge is een initiatief van Stichting Duurzaam Afscheid - opgericht door Coöperatie DELA en Yarden Uitvaartorganisatie - en Stichting GreenLeave. De initiatiefnemers roepen mensen met dezelfde ambitie op hun ideeën voor een duurzame uitvaart te delen. Challenge-deelnemers met de slimste ideeën krijgen hulp om deze een stap verder te brengen. Op 5 april 2018 is de prijsuitreiking. Het beste idee wordt beloond met 5000 euro en ondersteuning bij het naar de markt brengen van de oplossing.

 • nov
  10
  2017

  Sandra Bernart is Eindhovens Schrijftalent 2017

  Sandra Bernart mag zich de winnaar van de ‘Prijs voor Eindhovens Schrijftalent’ noemen. Donderdag 9 november ontving zij uit handen van Anja Frieling, de winnaar van vorig jaar, deze prijs. Aan de prijs is een geldbedrag van 500 euro verbonden. Tevens werd deze vanavond de bundel gepresenteerd waarin de zes beste ingezonden verhalen staan.

 • okt
  31
  2017

  Doeve (DELA): sterkere zelfregulering uitvaartbranche

  Edzo Doeve, algemeen directeur van coöperatie DELA, pleitte dinsdagochtend bij BNR Nieuwsradio voor meer zelfregulering binnen de uitvaartbranche.

 • okt
  26
  2017

  Eerste Augustijnendag in Paterskerk

  Een dag voor Eindhoven om mensen bij elkaar te brengen

  ‘Het verhaal gaat door. Ook als wij er niet meer zijn.’ Met deze woorden verlieten de Augustijnen dit voorjaar hun geliefde Mariënhage. Tijdens de vele gesprekken tussen de Augustijnen en de nieuwe eigenaar coöperatie DELA ontstond het idee om ieder jaar op (of rond) de geboortedag van Augustinus een speciale dag te organiseren: de Augustijnendag. De eerste vindt plaats op vrijdag 10 november 2017 in de Paterskerk in Eindhoven.

 • sep
  30
  2017

  Birsen Basar verkozen tot meest inspirerende Nederlander met een beperking

  10.000 euro voor Bredase winnares van de ‘Gouden Venus van Milo’

  Birsen Başar is de winnaar van de Gouden Venus van Milo. ​Dit is vandaag bekend gemaakt tijdens een speciale bijeenkomst in de Paterskerk in Eindhoven. Başar krijgt hierdoor ook een geldbedrag van 10.000 euro, die zij zal besteden aan haar eigen goede doel. De prijs is een initiatief van het goededoelenfonds van coöperatie DELA.

 • sep
  28
  2017

  'Nieuwe familieverhoudingen uitdaging voor uitvaartleider'

  Uitvaartverzorgers krijgen steeds meer te maken met ingewikkelde familieverhoudingen. Kinderen uit twee of drie huwelijken, verbroken contacten en soms ook schoonfamilie vormen evenzoveel valkuilen voor een waardige uitvaart. Dit vraagt meer van de vakkundigheid van de uitvaartleider dan voorheen. Een soort organogram van de familie zou professionals kunnen helpen om ruzies rond de kist te voorkomen.