• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Laatste nieuws

Chat met onze medewerkers

 • mrt
  21
  2016

  Coöperatie DELA neemt Nijmeegse crematorium Waalstede in gebruik

  De eerste crematies in het nieuwe crematorium en uitvaartcentrum Waalstede in de wijk Dukenburg vinden plaats op maandag 21 maart. Het jongste crematorium van coöperatie DELA ligt aan de Staddijk 130 naast de snelweg A73 in een parkachtige omgeving. Het uitvaartcentrum aan de Burgemeester Daleslaan verhuisde al op 7 maart naar de nieuwe locatie. In Waalstede zullen zo’n drie á vier crematies per dag plaatsvinden.

 • mrt
  18
  2016

  Crematieruimte biedt nabestaanden houvast bij het nemen van afscheid

  Steeds meer nabestaanden hebben de behoefte om hun overleden dierbare tot in de crematieruimte te begeleiden. Sommigen rijden zelf de uitvaartkist naar binnen of drukken onder begeleiding de knop in om het crematieproces te starten. Nieuwe rituelen die de nabestaanden sterken in de gedachte dat niets nog tussen hen en de overledene in staat bij het afscheid.

 • mrt
  14
  2016

  Coöperatie DELA als enige voor vierde keer op rij de beste

  Consumentenbond vergeleek uitvaartverzekeringen; februari 2016

  De afgelopen tien jaar publiceerde de Consumentenbond vier keer een vergelijkend onderzoek naar uitvaartverzekeringen. De naturaverzekering van coöperatie DELA kwam als enige ook vier keer als beste uit de bus.

 • mrt
  10
  2016

  Nederlanders delen geen uitvaartwensen

  Nabestaanden blijven mogelijk met zorgen en kosten achter

  Het is niet iets waar men graag over nadenkt: de eigen uitvaart. Toch heeft de helft van de Nederlanders (52%) wel wensen voor zijn of haar afscheid, maar spreekt deze niet uit of legt deze niet vast. Dit blijkt uit onderzoek in opdracht van coöperatie DELA.

 • mrt
  4
  2016

  Bouw crematorium en uitvaartcentrum Veldhoven in april van start

  Na twee jaar voorbereidingen start donderdag 17 april de bouw van het crematorium en uitvaartcentrum van DELA. Het nieuwe complex komt naast de begraafplaats aan de Hoge Boght in Veldhoven. De eerste crematies vinden naar verwachting in maart volgend jaar plaats. Er zullen jaarlijks ongeveer 500 tot 700 crematies plaatsvinden.

 • feb
  25
  2016

  Verstandelijk beperkte Peter Dibbets brengt boek uit over het regelen van een uitvaart

  ‘Ook mensen met een verstandelijke beperking moeten nadenken over hun eigen uitvaart'

  Peter Dibbets uit Winterswijk heeft een lichte verstandelijke beperking. Met de steun van het DELA goededoelenfonds brengt hij vandaag een boek uit over het regelen van een uitvaart en het vastleggen van uitvaartwensen, speciaal voor andere mensen met een verstandelijke beperking. Volgens Peter zouden zij meer betrokken moeten worden bij het regelen van een uitvaart van een dierbare. Nu wordt een uitvaart vaak zonder hen geregeld.