• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Laatste nieuws

Chat met onze medewerkers

 • mei
  13
  2014

  Coöperatie DELA introduceert de DELA NotarisService voor leden

  Drempel voor een notariële akte moet omlaag

  Zestig procent van de Nederlanders heeft geen testament. ‘Het komt later wel’, wordt vaak gedacht. In de praktijk ziet coöperatie DELA dat het belangrijk is om nu na te denken over wat kan worden geregeld. Bijvoorbeeld om later hoge kosten, ruzie of onduidelijkheid te voorkomen. Daarom kunnen DELA-leden nu tegen een vast en laagdrempelig tarief aktes op laten maken.

 • mei
  13
  2014

  Coöperatie DELA opent crematorium en uitvaartcentrum in Hilvarenbeek

  Een kleurrijke ontmoetingsplek

  Coöperatie DELA opent donderdag 15 mei om 14.30 uur officieel de deuren van haar nieuwe crematorium en uitvaartcentrum in Hilvarenbeek. De openingshandeling wordt verricht door burgemeester van Hilvarenbeek, de heer R. Palmen en Edzo Doeve, algemeen directeur van coöperatie DELA. Het crematorium en uitvaartcentrum aan de Beekseweg biedt DELA-leden en omwonenden uit de omgeving een alternatief voor de bestaande crematoria en/of uitvaartcentra van DELA in Eindhoven, Tilburg en ‘s-Hertogenbosch. Op het terrein ligt ook een nieuwe begraafplaats als uitbreiding op de bestaande gemeentelijke begraafplaats.

 • apr
  15
  2014

  Tariefstijging gemeentelijke grafkosten drie keer zo hoog als inflatie

  Ontwikkeling grafkosten aan het zicht onttrokken

  Gemeentelijke grafkosten worden niet meegenomen in de ‘Atlas van de lokale lasten’. Coöperatie DELA vergeleek daarom voor de achtste keer de meest recente tarieven van het begraven van 780 gemeentelijke begraafplaatsen in 368 gemeenten. Gemiddeld stegen de gemeentelijke grafkosten sinds 2013 met circa 4%. Dat is drie keer zo hoog als de inflatie over 2013 (1,3%) en vier keer zo hoog als de stijging van gemeentelijke woonlasten (0,9%). Het tariefverschil tussen de goedkoopste en duurste gemeentelijke begraafplaats is dit jaar ruim € 6.500.

 • mrt
  28
  2014

  Open dag voor kinderen in 13 crematoria coöperatie DELA

  Coöperatie DELA organiseert eerste landelijke Kinderdag in Nederland

  Op 6 april organiseert coöperatie DELA in 13 van haar crematoria een Kinderdag. Deze dag is bedoeld om kinderen vanuit hun eigen beleving en nieuwsgierigheid kennis te laten maken met de mogelijkheden rondom afscheid nemen. De deuren van de deelnemende crematorium staan open tussen 11.00 en 16.00 uur.

 • feb
  13
  2014

  Vervolg initiatief coöperatie DELA van start

  DELA helpt het delen van mooie woorden

  Vandaag start het vervolg van het (inter)nationaal veelbekroonde initiatief ‘Mooie woorden voor elkaar’ van coöperatie DELA. Met drie nieuwe, korte films wil DELA mensen er meer bewust van maken niet te wachten met het delen van mooie woorden. In de nieuwe serie worden mooie woorden ook gedeeld met een autobiografisch lied ‘alles voor een ander’. De opbrengst van het lied schenken de zangeres en DELA aan een project tegen eenzaamheid, omdat eenzaamheid het delen van mooie woorden in de weg kan staan. De website delavoorelkaar.nl geeft mensen wederom de mogelijkheid zelf mooie woorden te delen. Vanavond rond 19.48 uur wordt de eerste film uitgezonden op RTL4.

 • jan
  31
  2014

  Coöperatie DELA als enige voor derde keer op rij de beste

  Consumentenbond vergeleek uitvaartverzekeringen

  De afgelopen acht jaar publiceerde de Consumentenbond drie keer een vergelijkend onderzoek naar uitvaartverzekeringen. De naturaverzekering van coöperatie DELA kwam als enige ook drie keer als beste uit de bus.