• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Laatste nieuws

Chat met onze medewerkers

 • apr
  18
  2013

  Coöperatie DELA neemt Crematorium Den en Rust en Tap Uitvaartzorg over

  Uitbreiding diensten voor leden in regio Utrecht - Amersfoort

  Per 19 april neemt coöperatie DELA de aandelen van familiebedrijf Tap Uitvaartzorg over. DELA breidt zo uit met de natuurbegraafplaats en het vooraanstaande crematorium Den en Rust, en vier uitvaartcentra op de Utrechtse Heuvelrug. Alle 70 personeelsleden van Tap Uitvaartzorg behouden hun baan.

 • apr
  16
  2013

  Eervolle erkenning voor ‘750.000 herinneringen’

  Evenement draagt bij aan betekenisvolle rol van coöperatie DELA.

  Uit 28 inzendingen in de categorie ‘creatief’ bereikte coöperatie DELA tijdens de jaarlijkse uitreiking van de Gouden Giraffe de top 3. Goud werd het niet, maar met het evenement ter herinnering aan 750.000 overledenen op de Floriade heeft DELA een eervolle erkenning gekregen voor haar betekenisvolle rol richting haar leden.

 • mrt
  21
  2013

  Coöperatie DELA neemt prijsverschillen gemeentelijke grafkosten voor eigen rekening

  Maximering vergoeding voor leden na 2008 wordt teruggedraaid

  Uit jaarlijks onderzoek van coöperatie DELA blijkt dat de Nederlandse gemeenten al jaren zeer sterk uiteenlopende tarieven hanteren voor de grafkosten op hun begraafplaatsen. In de praktijk zorgt dat er voor dat een keuze tussen begraven en cremeren steeds minder uit het hart en steeds vaker op grond van kosten wordt gemaakt. DELA heeft crematoria en ziet het aantal crematies toenemen. Tegelijkertijd vindt DELA dat de keuze tussen begraven of cremeren een morele moet blijven. Uit solidariteitsoverwegingen hebben de leden van de coöperatie besloten om de grafkosten weer volledig te vergoeden voor het gebruikelijke algemene graf. De coöperatie roept gemeenten tevens op om begraven voor minder draagkrachtigen betaalbaar te houden.

 • mrt
  11
  2013

  Emotionele waarde begraafplaatsen onvoldoende onderkend

  Kostprijsbenadering door gemeenten is zorgwekkend

  Coöperatie DELA vergeleek de meest recente tarieven van het begraven van 706 gemeentelijke begraafplaatsen in 401 gemeenten. In deze vergelijking is uitgegaan van het meest voorkomende graf voor de duur van 20 jaar. Hieruit blijkt dat het tariefsverschil tussen de goedkoopste en duurste gemeentelijke begraafplaats is opgelopen naar bijna 6.700 euro. Dit verschil is daarmee ruim 700 euro groter dan vorig jaar. Nabestaanden moeten de gemeentelijke tarieven voor het begraven in één keer vooruit betalen.

 • jan
  2
  2013

  Een betekenisvol begin van 2013

  DELA deelt mooie woorden tijdens Nationale Nieuwjaarsnacht

  Het einde van het jaar is in zicht en daarmee staat de Nationale Nieuwjaarsnacht voor de deur. In Rotterdam wordt het jaar op spectaculaire wijze afgesloten, door op oudejaarsavond om twaalf uur vanaf de Erasmusbrug het grootste vuurwerk van Nederland te ontsteken. Met de inzet van grote schermen en laserprojectie wordt het feest dit jaar mede mogelijk gemaakt door DELA. Zo begint 2013 op een betekenisvolle manier met mooie woorden voor elkaar.