• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Laatste nieuws

Chat met onze medewerkers

 • mrt
  13
  2012

  Coöperatie DELA viert 75-jarig bestaan

  DELA viert dit jaar haar 75-jarige bestaan. De uitvaartcoöperatie werd in maart 1937 door een groep idealisten opgericht om misstanden in de uitvaartsector tegen te gaan. Dat groepje geloofde in de kracht van de coöperatieve gedachte en met de nodige zendingsdrang werd DELA de krachtige consumentencoöperatie van vandaag.

 • mrt
  11
  2012

  DELA: vreemde tariefsverhogingen gemeentelijke begraafplaatsen

  Verschillen tot € 6.000 blijven onverklaarbaar

  Coöperatie DELA vergeleek de meest recente tarieven van 583 gemeentelijke begraafplaatsen in 285 gemeenten. Daaruit blijkt dat ook dit jaar weer vreemde tariefsverhogingen hebben plaatsgevonden. Zo verhoogde de toch al dure gemeente Bodegraven het tarief met 35% naar € 6.176 voor 30 jaar. Daarmee staat deze gemeente in de top-10 van duurste gemeenten én in de top-10 grootste stijgers in Nederland. Ook Zutphen komt in beide categorieën voor. Het verschil tussen de goedkoopste en duurste begraafplaatsen in Nederland is opgelopen naar zo’n € 6.000. Gemiddeld verhoogden gemeenten de tarieven voor het begraven met 6,27%. Er zijn echter uitschieters met verhogingen van meer dan 100%.

 • mrt
  2
  2012

  DELA België neemt uitvaartverzekeringen Lilas over van AXA België

  DELA België heeft met AXA België een akkoord bereikt om de uitvaartverzekeringsactiviteiten van AXA België over te nemen. De activiteiten vallen onder de afdeling LILAS. Deze overname past in de strategieën van zowel DELA België als AXA België. Deze overname kadert in de verdere expansie van DELA België, dat hierdoor haar positie verder verstevigt in Vlaanderen en vooral in Wallonië. Voor AXA was het segment uitvaartverzekeringen een niche-activiteit en zal AXA zich in de toekomst meer concentreren op zijn kernactiviteiten als algemene verzekeraar en bank. Beide partijen zijn overeengekomen om geen overnameprijs bekend te maken. Deze overname dient nog goedgekeurd te worden door de bevoegde toezichthouders.

 • jan
  20
  2012

  Consumentenbond vergeleek 21 uitvaartverzekeringen

  DELA behaalt de hoogste score

  De Consumentenbond publiceerde in januari 2012 een vergelijkend onderzoek naar uitvaartverzekeringen. Naturaverzekeringen bieden de meeste waarde vanwege hun inkoopvoordelen. In 2006 concludeerde de Consumentenbond al dat je tegen een goede naturaverzekering niet op kunt sparen. In dit nieuwe onderzoek stelt de Consumentenbond: ‘een goede naturaverzekering kan goedkoper zijn dan zelf sparen’. Door de winstdeling waarmee DELA jaarlijks de waarde van de verzekering aanvult, biedt de naturaverzekering van DELA als enige een rendement dat het predicaat ‘zeer goed’ verdient. Ook bij de kapitaalverzekeringen komt DELA als beste uit de bus.

 • jan
  10
  2012

  Uitvaartorganisaties ontmaskeren programmamakers

  “Veinzen van overlijden overschrijdt ethische grenzen”

  Begin januari zijn Dela, Monuta en Yarden betrokken in een merkwaardige situatie. Op 2 en 3 januari werd bij de drie uitvaartondernemingen het overlijden van dhr. Brenninkmeijer gemeld. Tijdens de verschillende gesprekken op de Egelantiersgracht in Amsterdam werd de indruk gewekt dat de overledene in huis aanwezig was, maar niet bezocht of verzorgd kon worden. De familie regelde de verzorging ter plaatse zelf en er werd nogal wat toneel gespeeld, inclusief emoties en verwikkelingen binnen de zogenaamde families. Er was geen artsverklaring van overlijden, aangifte van overlijden zouden ze zelf doen. De opdrachten werden ingetrokken, omdat de ‘overledene’ telkens bij een andere maatschappij verzekerd zou zijn of omdat er geen ‘klik’ zou zijn.naf 7 januari 2012 start het derde seizoen van het tv-programma Het Familieportret. In tien afleveringen kijken bekende en minder bekende families terug op een ingrijpende gebeurtenis en hoe zij daar met elkaar sterker zijn uitgekomen. Sponsor DELA wil met Het Familieportret meer aandacht creëren voor de bijzondere band tussen generaties. In de eerste aflevering staat het ontroerende verhaal van Joop van Tellingen en zijn familie centraal. De presentatie is in handen van Mariska Hulscher. Het Familieportret is vanaf zaterdag 7 januari te zien op RTL4 om 17.30 uur.