• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Laatste nieuws

Chat met onze medewerkers

 • okt
  12
  2012

  DELA deelt mooie woorden voor elkaar

  Estafettemarathon telt recordaantal teams

  Zondag 14 oktober is het weer zover: op die dag lopen maar liefst 284 teams mee in de estafettemarathon van Eindhoven. Wegens het grote succes van vorig jaar is het aantal deelnemende teams opnieuw verhoogd. Deze editie van Eindhoven Marathon gaan we iets bijzonders doen. In lijn met een nieuw initiatief van DELA kunnen bezoekers en deelnemers van de marathon mooie woorden delen met wie die verdienen. Want waarom wachten met iets moois zeggen als het ook vandaag kan.

 • okt
  8
  2012

  Mooie woorden voor elkaar

  Nieuw initiatief DELA coöperatie van start

  Deze week is een nieuw initiatief van DELA van start gegaan. Met ‘mooie woorden voor elkaar’ vertelt DELA wie ze is en waar ze als coöperatie al meer dan 75 jaar voor staat. Bijzonder aan dit initiatief is dat de producten en diensten van DELA niet centraal staan, maar dat een gedachtegoed wordt overgebracht. Het gaat bij DELA om de verbondenheid tussen mensen en generaties. En de zorg voor elkaar, middenin het leven. We zien drie korte films over mensen die de moed bijeen rapen iets belangrijks te zeggen tegen hun dierbaren. Echte verhalen. Vervolgens helpt DELA heel Nederland mooie woorden te delen. Want waarom wachten met iets moois zeggen als het ook vandaag kan.

 • okt
  3
  2012

  Stichting DELA Fonds stimuleert vrijwilligerswerk

  Met elkaar kun je veel voor een ander betekenen

  Stichting DELA Fonds roept mensen op de handen uit de mouwen te steken voor een ander. Want met elkaar, kun je veel voor een ander betekenen. Medewerkers van DELA geven daar zelf gehoor aan. Zij knappen op Dierendag door het hele land kinderboerderijen op.

 • sep
  10
  2012

  Weer twee gerenommeerde uitvaartondernemingen ontvangen label 'Partner van DELA'

  DELA en haar partners stellen hoge eisen aan kwaliteit van dienstverlening

  Vandaag ontvangen weer twee gerenommeerde uitvaartondernemingen het label 'Partner van DELA': Dunweg Uitvaartzorg te Hoofddorp en Faber Uitvaartzorg te Wommels (Friesland). Zelfstandige uitvaartondernemingen die aan de strenge kwaliteitsstandaard van dienstverlening voldoen, kunnen als partner uitvaarten verzorgen van leden van DELA coöperatie. DELA kan via deze partners het persoonlijke karakter en de kwaliteit van haar uitvaarten waarborgen in gebieden waar DELA geen eigen vestigingen heeft.

 • sep
  4
  2012

  Digitale bloem als herinnering aan overledenen

  Actie online herinneringsmonument verlengd

  Dit jaar bestaat de DELA coöperatie 75 jaar. Gedurende het bestaan organiseerde DELA ongeveer 750.000 uitvaarten. Ter nagedachtenis aan de overledenen maakte Stichting DELA Fonds een ‘herinneringsmonument’ van 750.000 bloembollen op de Floriade. Ook kan iedereen via Facebook een digitale bloembol planten ter herinnering aan een overledene. Omdat deze actie voldoet aan een behoefte van veel mensen, is de actie verlengd tot het einde van het jaar.

 • jun
  22
  2012

  DELA toetst beleid 24 weken grens bij leden

  In het programma De Vijfde Dag van de EO wordt de vraag gesteld of uitvaartverzekeraars bij overleden kindjes tot 24 weken zwangerschap zich verschuilen achter kleine lettertjes in de polisvoorwaarden. Algemeen directeur Edzo Doeve: 'Hoewel de grens van 24 weken zwangerschap het enige objectieve, wettelijk vastgelegde criterium is, gaat DELA daar in de praktijk ruimhartiger mee om.' DELA heeft informatie, feiten en cijfers over de praktijk met de redactie van het programma gedeeld. Hiermee laat DELA zien dat DELA-voorwaarden heeft en tegelijkertijd haar leden in kwetsbare situaties met raad en daad bij staat.