• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

Bespreek je wensen met je naasten

Weet jij hoe je jouw afscheid vorm wilt geven en vind je het een lastig onderwerp om met je naasten te bespreken? Wij helpen je op weg met deze download, om het gesprek wat gemakkelijker te maken.

 

Waarom is het moeilijk om over je uitvaart na te denken?

‘Waarom is het moeilijk om nu over je eigen uitvaart na te denken?’ vroegen we in deze editie van de Prangende Vraag aan Laura, werkzaam bij uitvaartmuseum Tot Zover.

‘Nadenken over je uitvaart, is nadenken over je leven,’ legt ze uit. In deze video vertelt ze over hoe kinderen omgaan met de dood en hoe volwassenen daar wat van kunnen leren. ‘Neem dezelfde onbevangenheid aan,’ is haar advies.

Een uitvaart regelen zoals jij dat graag wil
Ook zonder verzekering helpt DELA je bij het regelen van een persoonlijk afscheid. Bekijk de mogelijkheden voor het regelen van een uitvaart zonder verzekering of maak een geheel vrijblijvende afspraak om je uitvaartwensen te bespreken.

Tip van Laura!

De tip van Laura is om op een kinderlijke manier naar je eigen uitvaart te kijken. Zo maak je het zware onderwerp heel luchtig en toegankelijk. We hebben een handige download waarmee je het gesprek kunt aangaan met je dierbaren over het onderwerp uitvaartwensen.

In Nederlands Uitvaart Museum Tot Zover staat het nationaal funerair erfgoed en de moderne uitvaart in het multiculturele Nederland van nu centraal. Kijk voor meer informatie op http://www.totzover.nl/.