• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

Stappenplan

Hoe moeilijk het ook is: na het verlies van een dierbare gaat het leven door. Een passend afscheid is een eerste stap in het rouwproces. Dit stappenplan voor het regelen van een uitvaart helpt je op weg.

 

'Ties kon er die dag toch bij zijn en we zien hem nu vaker.'

Zo graag had Ties afscheid van zijn zus Nelly willen nemen. Maar het was door zijn financiële situatie onmogelijk om op zo’n korte termijn een betaalbaar vliegticket van Houston naar Nederland te bemachtigen. ' Mijn zus, die ook altijd voor mij klaarstond. Ik kan me niet voorstellen dat ik niet bij haar uitvaart geweest zou zijn.' Gelukkig regelde Peter van DELA dat hij toch, op zijn manier, aanwezig was.

Vanuit zijn kamer in Houston

'Lieve Nelly, jij bent altijd een groot voorbeeld voor mij geweest' sprak Ties vanuit zijn kamer in Houston. 'Jij hebt mij geleerd om mensen in hun waarde te laten. En hoe je een goede vriend kunt zijn, zonder jezelf weg te cijferen.' De familie en vrienden van Nelly zagen hoe Ties vol trots over zijn zus sprak. Met een lach en een traan en dat vanaf de andere kant van de wereld. Het leek alsof Ties er gewoon bij was, daar in het crematorium. Een kippenvelmoment, zo simpel, maar zo mooi. Peter van DELA regelde een videoverbinding direct nadat Linda, de dochter van Nelly, Ties telefonisch had verteld dat zijn zus was overleden.

'Het was zo bijzonder dat ik op mijn manier toch aanwezig kon zijn bij het afscheid van mijn zus', vertelt Ties. 'Voor iedereen, want ondanks dat oom Ties 25 jaar geleden naar Amerika emigreerde hoort hij er natuurlijk ook gewoon bij', vult Linda haar oom aan. 'De uitvaart heeft onze familie zelfs dichter bij elkaar gebracht.'

Vul nu je wensenboekje in

In ons online wensenboekje kun je eenvoudig aangeven hoe jouw afscheid eruit moet komen te zien. Je nabestaanden zien dan in een oogopslag wat ze kunnen regelen.

Precies zoals Nelly dat gewild had

De nabijheid van Ties tijdens het afscheid van zijn zus inspireerde zijn zwager, schoonzussen en kleinkinderen om online contact met hem te houden. De familie heeft nu vaker contact met Ties. 'Dankzij Peter was oom Ties er die dag toch bij en zien we hem nu vaker. Precies zoals mijn moeder dat gewild had.'

Een uitvaart regelen zoals jij dat graag wilt

Wij verzorgen een afscheid naar wens voor iedereen die bij ons verzekerd is. Maar ook zonder verzekering kun je bij DELA een uitvaart naar wens laten regelen. Bekijk de mogelijkheden voor het regelen van een uitvaart zonder verzekering of bekijk de uitvaartverzekering van DELA.

Stap voor stap een persoonlijk afscheid regelen

Een afscheid regelen, hoe doe je dat? In een tijd waarin emoties vaak een grote rol spelen, moet je beslissingen nemen. Welke keuzes komen er op je af? Dit stappenplan voor het regelen van een uitvaart helpt je op weg.