• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

In gesprek over de dood

Met de vragen in deze kaartenset helpen we jou om het gesprek over leven en dood aan te gaan. Zo leer je de mensen van wie je houdt nog beter kennen.

 

'Nadenken en praten over de dood is eigenlijk nadenken en praten over het leven.'

Nadenken over je eigen uitvaart of die van een naaste. Waar moet je beginnen? Véronique neemt je mee in haar persoonlijke ervaring.

Uit het hart van Véronique

Véronique Klaassen, onze directeur Uitvaartverzorging, vertelt waarom nadenken en praten over de dood eigenlijk nadenken en praten over het leven is. In het vlog hieronder vertelt Veronique je over haar ervaring. Toen haar man een aantal jaar geleden ziek werd hebben zij veel gesprekken met elkaar gevoerd. Terugkijkend gingen die gesprekken maar over één ding: de liefde. Veronique: ’Gelukkig is bij ons alles goed gekomen en ben ik vooral dankbaar. Want ik heb hem daardoor echt nóg beter leren kennen.’

 

Praat jij met je dierbaren over de dood?

Praten over de dood vinden we vaak spannend, maar zoals Véronique zegt: ‘praten over dood is eigenlijk praten over het leven’. Maar hoe te beginnen? In dit artikel geven we je tips om het taboe op de dood te doorbreken. Zodat jij net als Véronique een of meer mooie gesprekken kunt voeren met jouw dierbaren. 
 

In gesprek met elkaar over de dood

Het is moeilijk om met elkaar in gesprek te gaan over de dood en het achterlaten van dierbaren. Onze kaartjes met stellingen helpen je dit onderwerp bespreekbaar te maken