• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

In gesprek met elkaar na een overlijden

Het is moeilijk om met elkaar in gesprek te gaan over de dood en het achterlaten van dierbaren. De kaartjes met stellingen helpen je dit onderwerp bespreekbaar te maken.

 

Als je weet dat je het leven achterlaat, waar kies je dan voor?

Diederik en zijn moeder Elly gaan in gesprek over het bespreekbaar maken van de dood en het achterlaten van dierbare mensen. Aan de hand van stellingen waaruit ze moeten kiezen ontstaat er een bijzonder gesprek, waarin niet alle antwoorden vanzelfsprekend zijn.

 Ik denk dat het belangrijk is om het over de dood te hebben. En wat het met je doet. 

Diederik is vader van dochter Nevin en woont samen met zijn man Rutger. Elly is getrouwd met Philip en heeft als vrijwilliger gewerkt in een hospice, waar ze veel te maken heeft gehad met mensen die in de laatste fase van hun leven zijn. Moeder en zoon gaan in gesprek over hoe zij naar de eindigheid van het leven kijken. En daarin komen ze achter dingen die ze nog niet van elkaar weten.

Tip

Wil je ook zo'n waardevol gesprek voeren met een dierbare? De kaartenset die Diederik en Elly gebruiken kun je gratis downloaden.

Met elkaar in gesprek

Ga aan de hand van stellingen met elkaar in gesprek over onderwerpen als de dood en het achterlaten van dierbaren. Niet gemakkelijk, wel belangrijk. Daarom hopen we dat deze kaartenset je helpt om het gesprek aan te gaan.

Over de videoserie ‘In Dubio’

In de videoserie In Dubio gaan Nederlanders met elkaar in gesprek over uiteenlopende onderwerpen. Door te moeten kiezen uit twee uiteenlopende stellingen ontstaat er al snel een gesprek over het ‘waarom’ achter keuzes. Hoe licht of zwaar het gesprek wordt, bepalen ze zelf. Maar één ding is zeker, ze gaan moeilijke onderwerpen niet uit de weg.