• Klantenservice 040 260 16 36 Ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.

Overlijdens­risico­verzekering en je huurhuis

Wanneer je in een huurhuis woont, kan een overlijdensrisicoverzekering (ORV) handig zijn. Een overlijdensrisicoverzekering wordt ook wel levensverzekering of nabestaandenverzekering genoemd. Deze verzekering keert éénmalig een afgesproken geldbedrag uit als je voor de einddatum van de verzekering overlijdt. Met deze verzekering kunnen jouw dierbaren dan bijvoorbeeld in jullie huurhuis blijven wonen en de vaste lasten blijven betalen.

Is een ORV voor een huurwoning verplicht?

Als je in een huurwoning woont, ben je niet verplicht om een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Je gaat geen lening aan bij een bank, zoals bij een koophuis wel vaak het geval is. Toch kan het verstandig zijn om wel een overlijdensrisicoverzekering af te sluiten. Hierdoor kunnen je dierbaren de maandelijkse huur en andere vaste lasten blijven betalen.

Welke vorm ORV kies je bij een huurwoning?

De overlijdensrisicoverzekering van DELA heeft drie vormen. Je kiest de vorm die past bij jouw wensen en situatie. Lees meer over de verschillende vormen en bekijk voorbeelden van mogelijke situaties. 

Welk bedrag verzeker je als je in een huurwoning woont?

Het is verstandig om stil te staan bij wat jouw overlijden, of dat van je partner, betekent voor jullie financiële situatie. Om de hoogte te bepalen van je ORV, kijk je naar de kosten die na overlijden een aantal jaren opgevangen moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan vaste maandelijkse lasten, zoals: 

  • Huur (houd hierbij ook rekening met de jaarlijkse huurverhoging)
  • Zorgverzekering
  • Studiekosten
  • (Sportclub)abonnementen voor de kinderen.

Eenvoudig online afsluiten

  1. Kies wie je wilt verzekeren
  2. Kies het bedrag, de looptijd en de vorm van je ORV
  3. Vul je gegevens in
  4. Beantwoord de gezondheidsvragen