• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Veelgestelde vragen over het DELA Coöperatiepanel

Chat met onze medewerkers

DELA Coöperatiepanel

Hoe zit het met mijn privacy?
We respecteren jouw privacy. Jouw gegevens (zoals je e-mailadres) worden uitsluitend gebruikt om je uit te nodigen voor een onderzoek. We geven je gegevens niet door aan derden en we gebruiken ze ook niet voor verkoopdoeleinden. De antwoorden die je geeft tijdens het onderzoek blijven altijd anoniem.
Kan iedereen lid worden van het DELA Coöperatiepanel?
Iedereen die lid is van coöperatie DELA kan lid worden van het panel. Er zijn een aantal groepen uitgesloten:
  • leden van de algemene vergadering van DELA;
  • leden van de geschillencommissie;
  • leden van de vertrouwenscommissie;
  • medewerkers van coöperatie DELA.
Dit doen we om verstrengeling van belangen te voorkomen. Deze groepen worden natuurlijk wel geïnformeerd over de uitkomsten van onderzoeken.
Ik heb me aangemeld. Hoe gaat het nu verder?
Direct nadat jij je hebt aangemeld ontvangt je een bevestigingsmail met een link die jou toegang geeft tot je profielpagina, waar je eventueel je persoonlijke gegevens kunt aanpassen. Met behulp van de antwoorden op deze vragen kunnen wij je doelgericht benaderen. Wij willen je namelijk niet lastig vallen met onderzoeken die niet voor jou van belang zijn.
Ik heb me ingeschreven voor het DELA Coöperatiepanel, maar ik ontvang (bijna) geen uitnodigingen voor onderzoek(en). Hoe kan dat?
Er is een aantal mogelijke oorzaken:

1. Je hebt jouw gegevens tijdens het inschrijven niet volledig ingevuld. Op je profielpagina kun je enkele aanvullende gegevens over jezelf invullen, zoals je geboortedatum. Als je deze gegevens volledig invult, heb je een grotere kans om uitgenodigd te worden voor onderzoeken. Het kan voorkomen dat voor bepaalde onderzoeken een selectie gemaakt wordt van panelleden die aan bepaalde kenmerken voldoen.
2. Niet iedereen wordt voor ieder onderzoek uitgenodigd. Voor sommige onderzoeken moeten de deelnemers voldoen aan een bepaald profiel (bijvoorbeeld bepaalde regio of leeftijd).
3. Wanneer je nog nooit een uitnodiging voor deelname heeft ontvangen, vragen we je het e-mailadres dat je bij jouw inschrijving heeft opgegeven te controleren. Misschien is er tijdens het inschrijven per ongeluk een typefout gemaakt. Of misschien heb je inmiddels een ander e-mailadres. Je kunt je e-mailadres en andere persoonlijke gegevens raadplegen en eventueel corrigeren op je eigen profielpagina.
4. Wellicht worden e-mails tegen gehouden door een spamfilter. Uitnodigingen voor onderzoeken worden altijd gestuurd vanuit een e-mailadres vanaf het domein 'mwm2.nl'. Zorg ervoor dat dit e-mailadres niet als afzender van ongewenste mail beschouwd wordt en zorg ervoor dat dit e-mailadres als toegestane afzender op de lijst van gewenste mail opgenomen wordt.
Wat is een offline ronde tafel?
Wanneer we verdieping willen op een onderwerp, organiseren we een ronde tafel in een klein gezelschap met circa 10 deelnemers die bijvoorbeeld expertise hebben op het gebied van het onderwerp. We noemen het een ‘ronde tafel’ omdat we dit bij voorkeur rond een ronde tafel doen. Dit praat het makkelijkst. Een ronde tafel vindt plaats op een locatie van DELA, in de avonduren. Voor een diner wordt gezorgd.
Ik wil ook graag meedoen aan een offline ronde tafel. Hoe kan ik me daar voor aanmelden?
Wanneer je je aanmeldt voor het coöperatiepanel kun je tevens aangeven of je interesse hebt om deel te nemen aan zo’n ronde tafel. Op basis van expertise/interesse (die je ook aangeeft bij het aanmelden) nodigen wij leden van het online panel uit.
Heb je speciale software nodig om mee te doen?
Nee, je hebt geen speciale software nodig. Het enige dat je nodig hebt, is toegang tot het internet en een eigen e-mailadres zodat we je per mail kunnen uitnodigen voor de onderzoeken.
Hoe weet ik dat er een onderzoek is waaraan ik kan meedoen?
Je krijgt per e-mail een uitnodiging tot deelname aan het onderzoek. In deze e-mail staat een link naar het onderzoek waarmee je automatisch toegang hebt tot de enquête.
Moet ik een onderzoek meteen invullen?
Nee, je kunt de vragenlijst invullen op een tijdstip dat je het beste schikt. Let wel op de periode dat het onderzoek ingevuld kan worden, dit varieert per onderzoek van enkele dagen tot enkele weken.
Hoe lang duurt het invullen van een vragenlijst?
De lengte van de vragenlijst verschilt per onderzoek. Wij proberen de vragenlijst altijd zo kort mogelijk te houden. Gemiddeld genomen kost het beantwoorden van de vragen zo’n 5 minuten.
Hoe vaak ontvang ik een vragenlijst?
Als je meedoet aan het DELA Coöperatiepanel ontvangt je een aantal keer per jaar een uitnodiging om een enquête in te vullen via internet. Hoe vaak we je benaderen, is ook afhankelijk van de onderwerpen waar je in interesse in hebt. Dit kun je aangeven tijdens het aanmelden.
Ben ik verplicht om aan alle onderzoeken deel te nemen?
Nee, deelname is niet verplicht. Als je een keer geen tijd of geen zin heeft om een enquête in te vullen, kan je de uitnodiging gewoon negeren. Je blijft dan gewoon lid van het DELA Coöperatiepanel.
Wat voor onderzoeken kan ik verwachten?
De onderzoeken kunnen gaan over diverse onderwerpen, maar hebben altijd betrekking op coöperatie DELA. Denk bijvoorbeeld aan onderzoeken naar reclame uitingen, onderzoeken naar specifieke acties, etc.
Krijg ik een vergoeding voor mijn deelname?
Er is geen vaste vergoeding voor deelname aan het online panel. Wel zullen we af en toe onder de deelnemers leuke prijzen verloten. Neem je deel aan een ronde tafel? Dan krijg je een vergoeding van € 75, dit ook in verband met de voorbereiding die we van je vragen. Daarnaast vergoeden we je eventuele reiskosten en zorgen wij ervoor dat je een lekkere avondmaaltijd krijgt.
Wat gebeurt er met de onderzoeksresultaten?
De resultaten van het onderzoek zullen worden gebruikt om onze bedrijfsvoering en klantgerichtheid te verbeteren. Na afloop van elk onderzoek doen we op deze website verslag van de belangrijkste resultaten.
De vragenlijst werkt niet, wat moet ik doen?
Mocht de link naar de vragenlijst niet werken: kopieer de link vanuit de uitnodigingsmail naar de adresbalk van jouw internet browser. Indien je nog steeds problemen ondervindt, neem dan contact met ons op.
Wat moet ik doen als ik mijn wachtwoord ben vergeten?
Ga naar je profielpagina. Als je in het formulier je e-mailadres invult en op 'Wachtwoord vergeten' klikt, krijgt je binnen enkele minuten een mailbericht toegestuurd. Hierin staat een instructie om een nieuw wachtwoord in te stellen.
Ik heb een nieuw e-mailadres, wat moet ik doen?
Je kunt je e-mailadres en andere persoonlijke gegevens raadplegen en aanpassen op je profielpagina.
Ik wil me uitschrijven uit het DELA Coöperatiepanel, wat moet ik doen?
Je kunt je uitschrijven na het inloggen op je profielpagina. Na uitschrijving benaderen wij je niet meer voor onderzoeken.
Ik heb een andere vraag, wat moet ik doen?
Stel je vraag via panel@dela.org. Binnen twee werkdagen ontvang je een antwoord.