• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

Een waardevol gesprek

Mensen herinneren en rouwen op hun eigen manier. Het is goed om daarover met elkaar te praten, zodat je elkaar kunt steunen als dat nodig is. Om te helpen het gesprek op gang te brengen, hebben wij een handige kaartenset ontwikkeld.

 

In gesprek over de draad van het leven oppakken na verlies van dochter en zus

Elisabeth en haar moeder Willy gaan in gesprek over hoe ze de draad van het leven weer opgepakt hebben nadat ze hun dierbare zus en dochter verloren. Aan de hand van stellingen waaruit ze moeten kiezen, ontstaat er een bijzonder gesprek, waarin niet alle antwoorden vanzelfsprekend zijn.

 Ik heb een paar keer naar haar voicemail gebeld. Toch even haar stem horen. 

In 2014 is Emma, dochter en zus van Elisabeth en Willy, plotseling overleden. Een heel verdrietige en moeilijke gebeurtenis voor het gezin. Moeder en dochter verwerken dit op verschillende manieren. In deze video gaan ze in gesprek over de verschillende fases van het rouwproces, hoe ze sinds het verlies van Emma naar het leven kijken en hoe ze herinneringen aan haar ophalen.

Online wensenboek

Ken je ons online wensenboekje al? Je kunt eenvoudig aangeven hoe jouw afscheid eruit moet komen te zien. Je nabestaanden zien dan in een oogopslag welke zaken er moeten worden geregeld.

In gesprek over de draad van het leven oppakken

Hoe ga jij om met het verlies van een dierbare? Mensen herinneren en rouwen anders, op hun eigen manier. Het is goed om daarover met elkaar te praten, zodat je elkaar kunt steunen als dat nodig is. Het is soms moeilijk om hierover een gesprek te beginnen. Maar wel belangrijk, omdat je elkaar daarmee kunt helpen en steunen. Download daarom gratis de kaartenset uit de video via deze link.

Tip

Ook zo’n waardevol gesprek voeren met iemand die je lief is? De kaartenset die Elisabeth en Willy gebruiken kun je hier downloaden.

Over de videoserie ‘In Dubio’

In de videoserie In Dubio gaan Nederlanders met elkaar in gesprek over uiteenlopende onderwerpen. Door te moeten kiezen uit twee uiteenlopende stellingen ontstaat er al snel een gesprek over het ‘waarom’ achter keuzes. Hoe licht of zwaar het gesprek wordt, bepalen ze zelf. Maar één ding is zeker, ze gaan moeilijke onderwerpen niet uit de weg. Bekijk hier alle In dubio-video’s.