In gesprek over geld

Hoe zorg je dat je kind zich goed kan voorbereiden op later? Soms begint dat met een laagdrempelig gesprek over geld. Download de gratis kaartenset met vragen die je aan elkaar kunt stellen.

In Dubio: Als je kind financieel zelfstandig wordt – waar kies je dan voor?

Moeder Minka en dochter Pien gaan in gesprek over financieel zelfstandig worden. Hoe bereid je je kind of jezelf voor op een zorgeloze toekomst? Aan de hand van stellingen waaruit ze moeten kiezen, ontstaat er een bijzonder gesprek, waarin niet alle antwoorden vanzelfsprekend zijn.

 Ik denk wel dat je íéts gelukkiger bent als je geld hebt. Dat geloof ik toch wel. 

Minka de Jong is moeder van een dochter en een zoon. Met haar ex-vriend is ze verantwoordelijk voor de zorg en opvoeding van haar kinderen. In de video gaat ze samen met haar tienerdochter Pien het gesprek aan over wat belangrijk is in het leven. Wat wil ze aan haar dochter meegeven? En hoe bereidt Pien zich voor op de toekomst?

DELA CoöperatiespaarPlan met 2% vaste rente
Je geeft je kinderen graag een goede basis mee in het leven. Je wilt dat ze het goed hebben, alle kansen krijgen die ze verdienen. Of het nu gaat om een opleiding, rijbewijs of een eerste huis. Met de spaarverzekering van DELA, het DELA CoöperatiespaarPlan, zet je geld opzij tegen een vaste rente van 2%. Het DELA CoöperatiespaarPlan valt niet onder het depositogarantiestelsel, omdat DELA geen bank is.

Download de kaartenset

Wat wil jij meegeven in dit leven aan je kinderen? Want dát je iets meegeeft, staat vast. Hoe zorg je dat ze zich goed kunnen voorbereiden op later? Je kunt vooruitkijken naar een zo zorgeloos mogelijk toekomst, door nu al de juiste dingen te weten en te regelen. En soms begint dat met een laagdrempelig gesprek. Vind je het lastig om met je kind in gesprek te gaan over financiën? Download dan gratis de kaartenset.