• Klantenservice 040 260 16 36 Ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.

Medische acceptatie

Omdat je een overlijdensrisicoverzekering afsluit op een leven, schatten wij het risico op overlijden in. Hiervoor hebben we informatie nodig over je gezondheid. We vragen je daarom om een aantal vragen over je gezondheid te beantwoorden in een gezondheidsverklaring. Afhankelijk van de hoogte van het aangevraagde verzekerd bedrag en je leeftijd, wordt bepaald of er ook een medische keuring nodig is.

Invullen gezondheidsverklaring

Na het aanvragen van de overlijdensrisicoverzekering, ontvangt de verzekeringnemer een e-mail met een link en inloginformatie voor een beveiligde website. Hier kun je de gezondheidsverklaring invullen. We vragen daarin of je ziektes of aandoeningen hebt. Ook gevaarlijke hobby’s, reizen en/of je beroep wegen mee bij het inschatten van het risico. Het kan zijn dat er na het invullen van de vragen nog meer informatie nodig is om een volledig beeld te krijgen. Dan worden er aanvullende vragen gesteld. 

Medische keuring

Ben je 50 jaar of ouder en is het aangevraagd verzekerd bedrag hoger dan € 360.000? Dan ontvang je, nadat we je gezondheidsverklaring hebben ontvangen, een bericht voor het maken van een afspraak voor een medische keuring. Ben je jonger dan 50 jaar? Dan is dat vanaf een aangevraagd verzekerd bedrag van € 500.001.

Drie opties na medische beoordeling

Nadat we je gezondheidsverklaring hebben ontvangen, wordt deze binnen 7 werkdagen beoordeeld door onze afdeling Medische Acceptatie. Na deze beoordeling zijn er drie mogelijkheden:

  1. je wordt geaccepteerd
  2. je wordt geaccepteerd tegen een verhoogde premie, omdat er een verhoogd risico is op basis van jouw gezondheid
  3. je wordt niet geaccepteerd, omdat er een verhoogd risico is op basis van jouw gezondheid

Bij optie 2 en 3 is er sprake van een verhoogd risico op overlijden.

Wie kan jouw medische informatie inzien?

De medewerkers van de afdeling Medische Acceptatie bij DELA kunnen je gegevens inzien. Meditel en Gen Re zijn de partijen waarmee wij samenwerken voor de medische keuringen en de elektronische gezondheidsverklaringen. Zij kunnen deze gegevens ook inzien.

Eenvoudig online afsluiten

  1. Kies wie je wilt verzekeren
  2. Kies het bedrag, de looptijd en de vorm van je ORV
  3. Vul je gegevens in
  4. Beantwoord de gezondheidsvragen