• Overlijden melden 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Uitvaartmuziek

Hoe kun je iemand beter herdenken dan met zijn of haar favoriete muziek? Vaak worden drie of vier nummers gespeeld. Bij binnenkomst, daarna bijvoorbeeld bij een fotopresentatie of tussen de sprekers in, en bij het naar buiten gaan.

Chat met onze medewerkers

Bent u op zoek naar mooie muziek voor een uitvaart?

Mooie uitvaartmuziek laat zien hoe iemand was of doet denken aan de dingen die iemand heeft meegemaakt in zijn of haar leven. Kies bijvoorbeeld muziek die de sfeer van vroeger weergeeft. Of juist dat ene liedje dat hij/zij de laatste tijd aan een stuk door op had staan. Dit kan een gevoelig lied zijn, maar net zo goed een carnavalskraker of de nummer 1 van de top 40. Maar net wat past bij degene die herdacht wordt.

Ideeën voor uitvaartmuziek

  • De lievelingsmuziek van de overledene
  • Muziek die hoort bij belangrijke gebeurtenissen in zijn/haar leven
  • Muziek die gaat over afscheid nemen
  • Muziek die gaat over doorleven

Vindt u het moeilijk om geschikte muziek te vinden voor de uitvaart? Bekijk en beluister dan de Uitvaartmuziek Top 50 in ons Muziekboek. Hierin staan de meest gedraaide moderne nummers op een rij.

Praat mee op ons forum over dit onderwerp


Topic geopend op 26 april 2016

Topic: Welke uitvaartmuziek mag er op jouw uitvaart gedraaid worden?

Rianne: "Op een uitvaart is muziek vaak heel belangrijk. Het geeft een sfeer aan de dienst die past bij de persoon die herdacht wordt. Ook na de uitvaart kan muziek veel losmaken. Ik ben benieuwd naar wat jullie de mooiste uitvaartmuziek vinden." Praat mee op het forum.

30 reacties