• Overlijden melden 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Uitvaartmuziek

Hoe kun je iemand beter herdenken dan met zijn of haar favoriete muziek? Vaak worden drie of vier nummers gespeeld. Bij binnenkomst, daarna bijvoorbeeld bij een fotopresentatie of tussen de sprekers in, en bij het naar buiten gaan.

Chat met onze medewerkers

Ben je op zoek naar mooie muziek voor een uitvaart?

Mooie uitvaartmuziek laat zien hoe iemand was of doet denken aan de dingen die iemand heeft meegemaakt in zijn of haar leven. Kies bijvoorbeeld voor een crematie of begrafenis liedjes die de sfeer van vroeger weergeven. Of juist dat ene liedje dat hij/zij de laatste tijd aan een stuk door op had staan. Dit kan een gevoelig lied zijn, maar net zo goed een carnavalskraker of de nummer 1 van de top 40. Maar net wat past bij degene die herdacht wordt.

Naast een persoonlijke noot geeft op een crematie of begrafenis muziek ook troost en ondersteuning bij het afscheid nemen van een dierbare. Muziek is dan ook al eeuwenlang onderdeel van uitvaartrituelen. Lang waren dit vrijwel altijd kerkelijke rituelen, waarbij het repertoire door de kerk werd bepaald. Tegenwoordig is er oneindige vrijheid in het kiezen van de muziek voor een uitvaart. Maar toch wordt vaak gekozen voor dezelfde nummers van bijvoorbeeld Andrea Bocelli, Marco Borsato en Stef Bos. Als je niet goed weet wat de overledene mooi vond, dan kun je voor de begrafenis of crematie muziek uitkiezen die haar troostende kracht al vaak bewezen heeft.

Ideeën voor uitvaartmuziek

  • De lievelingsmuziek van de overledene
  • Muziek die hoort bij belangrijke gebeurtenissen in zijn/haar leven
  • Muziek die gaat over afscheid nemen
  • Muziek die gaat over doorleven

Je muziekkeuze vastleggen

Weet jij al welke muziek er gedraaid moet worden tijdens jouw uitvaart? Of laat je de keuze helemaal aan anderen over? Vergeet het niet ergens vast te leggen zodat je naasten weten wat je wensen zijn. Dit kan met het Wensenboekje.

Op zoek naar inspiratie*? Bekijk De Uitvaartmuziek top 50 of volg onze Laatste Lijst op Spotify*

*Dit is alleen voor inspiratie. De muziek voor een uitvaart kunt u uitzoeken via het muziekboek