• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Lichtjesavond DELA

Lichtjesavond
  • dec
    23
    2020
    Locatie:
    Alle DELA locaties
    Tijd:
    Van 18:00 tot 20:00 uur
    Adres:
    Alle DELA locaties
    Contactpersoon:
    Marie-Louise van der Weiden
    Telefoonnummer:
    06 53 54 55 14
  • In verband met de coronamaatregelen gaat onze landelijke lichtjesavond helaas niet door. Volgend jaar organiseren wij wel weer een lichtjesavond.

    Blijf op de hoogte en ontvang een candlebag

    Wil je op de hoogte blijven van de lichtjesavond van volgend jaar? Ga dan naar dela.nl/lichtjesavond meld je aan en ontvang kosteloos een candlebag.

    Candlebag

    Schrijf je mooie woorden op de candlebag, plaats er een kaars in en steek deze aan op de plek waar je je dierbare wilt herinneren.

    ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

    Samen herdenken op de lichtjesavond

    Op al onze locaties organiseren wij op 7 november een landelijke lichtjesavond, om nabestaanden te ondersteunen tijdens het rouwproces, als de RIVM-maatregelen het toelaten. Op deze lichtjesavond herdenken we overleden dierbaren door samen te zijn. Iedereen die iemand wil gedenken, is van harte welkom. Je kunt je inschrijven op dela.nl/lichtjesavond.

    Het vooruitzicht dat er alsnog een samenzijn komt om je dierbare te herinneren kan nabestaanden rust geven en troost bieden. Deskundigen op het gebied van rouw geven aan dat het niet alleen gaat om het verlies van een dierbare, maar vaak ook om de omstandigheden waaronder. De directe nabestaanden hebben soms geen afscheid kunnen nemen van de overledene, omdat ze niet in het ziekenhuis of verzorgingstehuis mochten komen. Of zij mochten bijvoorbeeld niet bij de afscheidsdienst zijn omdat ze zelf ziek waren. Voor iedereen is rouwverwerking anders, maar we zullen als DELA in elk geval meedenken over hoe wij kunnen helpen.

    Misschien kiezen nabestaanden ervoor om alsnog een herinneringsbijeenkomst te houden met alle vrienden en familieleden die er bij de uitvaart niet bij waren. In welke vorm en op welke locatie dan ook. We onderzoeken nu welke rol DELA hierbij kan spelen, denk aan (mee)organiseren, ondersteunen en faciliteren van zulke bijeenkomsten. In het geval van een crematie kan er ook extra aandacht worden besteed aan het moment van het ophalen van de as of de asverstrooiing.

    Lichtjesavonden bieden troost

    Wij organiseren elk jaar lichtjesavonden tijdens de korte, donkere dagen van het jaar. Juist in deze maanden hebben nabestaanden behoefte om troost te zoeken en hun dierbaren te herinneren. De vroeg invallende duisternis of het slechte weer zijn vaak een belemmering. Daarom houden wij de lichtjesavonden. We vinden het belangrijk om herinneringen levend te houden. Tijdens de lichtjesavond kun je samen met familie en vrienden een kaars branden. De locatie ademt een warme, intieme sfeer. Alle paden zijn sfeervol verlicht met fakkels. Ook is er muziek en bieden we je een warm drankje aan. Op 7 november organiseert DELA een grote landelijke lichtjesavond op al onze locaties.