• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

8 Tips

Wil je de zeven liedjes vastleggen die het verhaal van jouw leven vertellen, maar weet je niet goed waar je moet beginnen?

 

"Uitstekend hulpmiddel!"

5 sterren van de 5

Vind de zeven liedjes van jouw leven met deze 8 tips

Denk jij als je Otis Redding met ‘Sittin’ On The Dock Of The Bay’ hoort meteen weer aan die ene vakantie in Frankrijk? Zittend op een steiger naast je grote zus, jullie voeten bungelend in de lucht, vlak boven het water? Alles was even precies zoals het moest zijn.

Aan welke nummers heb jij mooie herinneringen? Welk liedje beschrijft nu echt wie jij bent? Kortom: Welke zeven liedjes vertellen het verhaal van jouw leven? Laat je inspireren door onze 8 tips en vind de Zeven van jouw Leven. Wij lichten twee tips voor je uit. Benieuwd naar alle tips? Deze hebben we voor het gemak gebundeld in deze gratis download.

1. Maak een overzicht van de belangrijke momenten in je leven.

Wat waren voor jou echte mijlpalen? De geboorte van je kinderen of een verre reis die je hebt gemaakt? Maak een overzicht van de belangrijkste momenten en schrijf per moment een liedje op waarnaar je destijds luisterde. Weet je het niet meer? Probeer dan terug te gaan naar het gevoel van toen en schrijf het op in steekwoorden. Welke nummers roepen een soortgelijke emoties bij je op?

De Zeven van je Leven

Weet jij al wat de Zeven van jouw Leven zijn? Bewaar en deel ze op dezevenvanjeleven.nl.

2. Bepaal welke mensen voor jou het meest belangrijk zijn.

Muziek herinnert ons niet alleen aan momenten of tijden, maar vaak ook aan mensen die belangrijk voor ons zijn. Welke dierbaren krijgen een plekje in jouw lijst? Schrijf per naam een nummer op, dat bij hem of haar past. Je kunt dat bijvoorbeeld doen op basis van hoe hij of zij leeft of iets wat jullie samen hebben meegemaakt.

Vind de zeven liedjes van jouw leven met deze 8 tips

Muziek roept herinneringen op aan momenten of mensen die veel voor ons betekenen of betekend hebben. Met de 8 tips in deze download vind je de zeven liedjes die het verhaal vertellen van jouw leven. Of ga direct naar dezevenvanjeleven.nl.