• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

Hulp bij rouwverwerking

Hoe je de draad van het leven weer oppakt na verlies is voor iedereen anders. Jouw dierbaren kunnen je helpen bij rouwverwerking. In het praatstuk omschrijven we onderwerpen en tips om in gesprek te gaan.

 

Hoe pak jij de draad van het leven weer op?

In deze vlog gaat Wout de straat op om mensen te bevragen over het onderwerp doorgaan na een verlies. Hoe pak je dan de draad van het leven weer op? Iedereen doet dat op zijn eigen manier. De een kiest er voor om het veel met anderen te hebben over diegene die er niet meer is, de ander zondert zich af en verwerkt het verlies liever alleen. Bekijk de video en zie hoe Nederlanders omgaan met het verlies van een dierbare.

Praten over de dood

Vind je het moeilijk om uit te leggen wat je nodig hebt? Geef het praatstukdan aan de mensen die dicht bij je staan. Het helpt jullie om te praten over je verlies.

Herinneringen levend houden

Het vasthouden van herinneringen helpt je om de draad van het leven weer op te pakken. Maar hoe je dierbare herinnert, is voor iedereen anders. Mariko liet een bijzondere tattoeage zetten ter herinnering aan haar moeder, Petra richtte haar huis in met erfstukken van haar schoonouders. Lees hier hoe anderen herinneringen aan hun dierbaren levend houden.

Download de verhalenbundel

Hoe je de draad van het leven weer oppakt, is voor iedereen anders. De één vindt troost in een mooi gedenkteken en praat daarover. De ander houdt herinneringen in stilte levend met een bijzonder erfstuk. Mensen herinneren en rouwen anders, op hun eigen manier. Download onze bundel met verhalen en lees hoe anderen de draad van het leven weer oppakken.