• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

Tips bij het opruimen

Het leegruimen van een huis is vaak een moeilijk, emotioneel moment. Wat bewaar je en wat doe je weg? Opruimexpert Anne von Zboray geeft acht tips die je helpen het verleden, letterlijk en figuurlijk, een plek te geven.

 

Het leeghalen van een huis na een overlijden: 8 tips van een opruimexpert

Een ouder die verhuist naar een verzorgingshuis, een dierbare die komt te overlijden. Moeilijke, emotionele momenten die samengaan met een vervelende praktische noodzaak: het leegruimen van een huis. Wat bewaar je, wat breng je naar de kringloop? En, hoe voorkom je dat je urenlang in je oude kinderkamer voor je uit zit te staren? Lees hier de eerste twee tips. De andere tips vind je in de download.

Je ouder gaat verhuizen

Waar begin je als je ouder van een huis naar een seniorenwoning verhuist? De kans bestaat dat de nieuwe woning wat kleiner is, dat je moet gaan kiezen is duidelijk, maar hoe doe je dat? In deze download vind je tips over hoe je spullen kan sorteren, hoe je kan bepalen of je ouder iets écht nodig heeft en hoe je een herinnering kan maken van het oude huis.

Hulp na de uitvaart

Na de uitvaart krijgen nabestaanden te maken met allerlei praktische, financiële, juridische en administratieve zaken die opeens geregeld moeten worden. Vaak zien ze door de bomen het bos niet meer, weten niet wat dringend is of zijn te geëmotioneerd. Een helpende hand is dan welkom. Daarom helpen we ook ná de uitvaart met onze nabestaandenzorg.

Je hebt je ouder verloren

Wanneer een dierbare overlijdt, heb je misschien de neiging om alles snel opgeruimd te willen hebben. Realiseer je dat dit ook onderdeel is van je verwerking, dus geef jezelf de tijd voor dit proces. Samen met andere nabestaanden kan je gaan inventariseren wat jullie met de spullen willen doen. Wat is voor wie van waarde? En is het geheel voor jullie niet te overzien, gun het jezelf dan om een opruimexpert in te schakelen. Die helpt jullie door het proces.

Acht tips van een opruimexpert

Opruimexpert Anne von Zboray geeft acht tips die je helpen het verleden, letterlijk en figuurlijk, een plek te geven.