Verhalenbundel

DELA was hoofdsponsor van het Nederlandse beachvolleybal en gaf daarmee de helden die pieken én dalen overwinnen een podium. Lees hun verhalen en laat je door de sport en sporters inspireren om het volle leven te leven.

'Ik haal voldoening uit het maximale uit mezelf halen'

Christiaan Varenhorst (27) beachvolleybalde jarenlang op topniveau met Reinder Nummerdor. Samen bereikten ze de kwartfinale op de Olympische Spelen 2016 in Rio de Janeiro. Tegenwoordig speelt Christiaan samen met Steven van de Velde.

“Ik was een jaar of veertien toen een trainer tijdens een indoor volleybaltoernooi tegen me zei: ‘Weet je wat jij moet doen? Jij moet van de zomer eens het strand opgaan.’ Ik had nog nooit gebeachvolleybald maar dacht: tof, waarom ook niet? Op het strand van Veendam, aan een meer, heb ik toen mijn eerste ballen geslagen. Nou, dat ging echt heel slecht. Ik was lang en slungelig en coördinatief niet sterk. De jongens die destijds bij me in de selectie zaten, zeggen nu nog: ‘Toen we je daar op het strand zagen, dachten we: mijn, God ...’ Dat snap ik want dat dacht ik zelf ook. Spelen op het zand is heel anders dan indoor spelen.”

Leestip
Ook beachvolleyballer Ruben maakte de overstap van het zaalvolleybal naar het beachvolleybal. Een lastige keuze vond hij: ‘Als het had gekund dan had ik het allebei volgehouden.’

Steeds beter

“Er was vroeger altijd een bal mee op vakantie want mijn ouders volleybalden ook. We stonden met z’n allen in het water met een lichte bal en die mocht het water níet raken, dat was het spel. Toen al wilde ik steeds beter worden. De verbeteringsdrang zit van jongs af aan in me. Ik wil alles zo goed en efficiënt mogelijk doen. Die eerste keer op het strand, maar ook met de simpelste dingen thuis. Als ik boodschappen doe, kan ik bijvoorbeeld denken: wat onhandig, nu ben ik van a naar b naar a gelopen om producten te pakken - ik had eerst de twee producten op a moeten pakken, en dán door moeten gaan naar b. Het liefst zou ik op zulke momenten een strategisch plan maken om het boodschappen-proces te optimaliseren. Dat klinkt heel extreem, maar zo ben ik dus ook in de sport. Ik haal veel voldoening uit beter worden, uit het maximale uit mezelf halen.” 

Verhalenbundel

DELA was van 2017 tot en met 2020 hoofdsponsor van het Nederlands Beachvolleybal. DELA gaf de helden die pieken én dalen overwinnen een podium. Omdat wij als geen ander weten dat het leven niet altijd feest is, lieten we ons door de sport en de sporters inspireren om het volle leven te leven. Ben je benieuwd naar hun verhalen?