• Klantenservice 040 260 16 36 Ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.

Een islamitische uitvaart

  • DELA is een coöperatie: we geloven dat we er zijn voor elkaar
  • We hebben geen winstdoel
  • Betrouwbare landelijke verzekeraar én uitvaartverzorger

Een islamitische uitvaart bij DELA

DELA helpt je bij het regelen van een islamitische begrafenis in Nederland. Waarom kies je voor DELA?

  • Met onze jarenlange ervaring helpen we jou en je familie bij iedere stap met ruimte voor persoonlijke wensen
  • Een uitvaart volgens islamitische richtlijnen zoals de wassing, het gebed, begrafenis en sadaqa
  • Samenwerking met begraafplaatsen met eeuwige grafrust

Uitvaartverzekering

Met het DELA UitvaartPlan, de uitvaartverzekering van DELA, regel je nu dat straks alles goed geregeld is.

Direct een uitvaart regelen

In korte tijd moet er veel geregeld worden. Wij staan voor je klaar om je direct te helpen bij het regelen van een islamitische uitvaart.

Onze ervaring met een islamitische uitvaart

DELA heeft locaties en professionele uitvaartverzorgers in heel Nederland. We verzorgen bij coöperatie DELA al ruim 45 jaar uitvaarten volgens de tradities en rituelen van moslims. Onze collega Maud vertelt: ‘Voor al onze nabestaanden geldt dat zij bepalen. Wij ontzorgen vervolgens en realiseren de wensen van de nabestaanden. De gebruiken in de moslimcultuur kennen wij goed en hierin kunnen we dus ondersteunen.’  

Lees het verhaal van Maud

Het DELA UitvaartPlan, onze uitvaartverzekering voor jou

  • Alle hulp voor je familie bij het regelen van een islamitische uitvaart
  • Geen zorgen over hoge uitvaartkosten in de toekomst
  • Flexibel, makkelijk aan te passen aan je wensen
Meer informatie

De uitvaartverzekering in het kort

Voor een klein bedrag per maand hebben je dierbaren geen zorgen over hoge uitvaartkosten en helpen we een mooie uitvaart te regelen. We leggen je graag alles uit over onze verzekering.

Lees meer over onze uitvaartverzekering

Direct je premie berekenen

Ben je benieuwd welke premie hoort bij de uitvaartverzekering die het beste bij jouw wensen past? We helpen je graag met het kiezen van een passende uitvaartverzekering. 

Je verzekering samenstellen

Hoeveel moet ik verzekeren?

Hoeveel je moet verzekeren is afhankelijk van je wensen. We hebben de meest voorkomende kosten voor je op een rijtje gezet. Let op! Dit zijn gemiddelde kosten.

Bekijk de kosten van een islamitische begrafenis

 

Rituelen

Tegenwoordig kiezen steeds meer moslims voor een islamitische begrafenis in Nederland. Hierdoor kunnen meerdere familieleden afscheid nemen van hun dierbare en is de begraafplaats dicht bij de familie. Een islamitische begraafplaats met eeuwig grafrust is een belangrijke wens. Welke rituelen zijn nog meer belangrijk?

Meer informatie

Veelgestelde vragen islamitische begrafenis

Betaalt DELA mee aan eeuwige grafrust?

Bij de geldverzekering kan je familie het geld gebruiken naar eigen inzicht, dus ook voor een eeuwig graf.
Bij de dienstenverzekering vergoedt DELA de grafrechten van het eenvoudigste graftype in de eigen woonplaats. De meerkosten zijn voor eigen rekening, bijvoorbeeld voor een graf voor onbepaalde tijd of voor een graf in een andere plaats.

Kan mijn familie zelf een begraafplaats kiezen?

Bij een begrafenis in het buitenland kan dat meestal wel, afhankelijk van het land, de plaats en de plaatselijke regels. Je familie kiest dan zelf een graf.
In Nederland kan je familie ook zelf een begraafplaats kiezen. Of de kosten hiervan volledig worden vergoed hangt af van wat er is verzekerd. Een eeuwig graf kopen kan op een beperkt aantal plaatsen in Nederland. Wel zijn er ongeveer 100 begraafplaatsen in Nederland met een islamitisch gedeelte. Let er wel op dat het ook hier meestal gaat om tijdelijke graven. Je familie moet zelf het graf verlengen na de eerste periode. Hou er ook rekening mee dat een eigen graf vaak meer kost dan een algemeen graf.

Is begraven binnen 24 uur mogelijk bij DELA?

In principe wel, maar in geval van een zon- of feestdag kan opbaren toch nodig zijn.

Worden de kosten voor begraven in het buitenland volledig vergoed?

Bij de geldverzekering kan je familie het geld gebruiken naar eigen inzicht, dus ook voor een begrafenis in het buitenland.
Heb je een dienstenverzekering en kiest je familie ervoor de begrafenis niet in Nederland te doen maar in het buitenland? Dan keren wij een vast bedrag uit. Bovendien zit er bij de dienstenverzekering altijd een geldbedrag. Je kiest zelf de hoogte van dit bedrag. Je familie kan dit geld gebruiken waarvoor ze willen, bijvoorbeeld voor overbrenging naar het buitenland.

Hoe zit het precies met vervoer in binnen- en buitenland?

Vervoer binnen Nederland
DELA vergoedt vervoer binnen de eigen woonplaats. Voor vervoer naar een andere plaats gelden meerkosten.

Vervoer van het buitenland naar Nederland
Bij de geldverzekering of als je langer dan twee maanden in het buitenland  was, betaalt je familie de vervoerskosten zelf. Zij kunnen het verzekeringsgeld hiervoor gebruiken.
Bij de dienstenverzekering is vervoer van het buitenland naar Nederland (repatriëring) meeverzekerd als je korter dan twee maanden in het buitenland was. Ook mag er geen sprake zijn van een negatief reisadvies.

Vervoer van Nederland naar het buitenland
Voor vervoer van Nederland naar het buitenland geldt zowel voor de geldverzekering als voor de dienstenverzekering dat het vervoer op eigen kosten is. 
Bij de geldverzekering kan je familie het verzekeringsgeld hiervoor gebruiken. Bij de dienstenverzekering hoort ook een klein geldbedrag. Je familie kan dit geld gebruiken waarvoor ze willen, dus ook voor vervoer naar het buitenland.

Is begraven in een lijkwade in Nederland mogelijk?

Ja, dat is mogelijk. DELA heeft een aantal lijkwades in het assortiment. Zowel vervoeren als begraven kan in een lijkwade.

Kan mijn familie zelf de ruimte kiezen voor de wassing?

Ja, dat kan. Houd er wel rekening mee dat aan sommige ruimtes kosten zijn verbonden. Verzorging in de moskee is normaal gesproken gratis. Voor een mortuarium in bijvoorbeeld een ziekenhuis moet vrijwel altijd worden bijbetaald. Wassing in een ruimte van DELA kan ook. Hier zitten wel meerkosten aan, omdat een traditionele islamitische wassing langer duurt dan een standaard verzorging.

De islamitische uitvaartverzekering is waardevast. Wat houdt dat in?

Waardevast houdt in dat de waarde van je verzekering automatisch meestijgt als de uitvaartkosten in Nederland stijgen. Voor een islamitische begrafenis die nu bijvoorbeeld € 7.500 kost, betaal je over 30 jaar al snel € 13.500*. De premie passen we hier jaarlijks op aan. Dankzij onze winstdeling houden we de premiestijging beperkt. Het voordeel van een waardevaste verzekering is, dat je altijd de afgesproken uitvaart krijgt. Zo neem je je nabestaanden veel kosten en zorgen uit handen.

* Toekomstige uitvaartkosten gebaseerd op een jaarlijkse stijging van 1,97%. Dit is de gemiddelde stijging van de uitvaartkosten bij DELA in de afgelopen 10 jaar.

Wat is winstdeling?
Wij hebben geen winstoogmerk. Winst die wij maken delen wij met onze leden. Hoeveel kan van jaar tot jaar verschillen. Je ontvangt de winstdeling in je DELA UitvaartPlan. Hiermee beperkt DELA de premiestijging die nodig is om de uitvaartverzekering waardevast te houden. Tijdens de looptijd van je uitvaartverzekering betaal je minder premie dan dat de uitvaart uiteindelijk waard is. Lees meer over de gedragslijn winstdeling.
Ik ben zwanger, is mijn kindje meeverzekerd?

Ja, wanneer wij de uitvaart mogen verzorgen, is je baby automatisch meeverzekerd voor de basisdiensten. Ook bij minder dan 24 weken zwangerschap en tot 60 dagen na de bevalling. Vanaf de geboorte kun je een geldverzekering of dienstenverzekering voor je kindje afsluiten. Voor kinderen betaal je een voordelige kinderpremie.

Hulp nodig? Stel je vraag aan onze klantenservice