DELA logo
  • Klantenservice 040 260 15 00 Ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.
Het risico van de DELA spaarverzekering is zeer klein

Veelgestelde vragen

DELA CoöperatiespaarPlan

Kan ik inleggen via mijn buitenlandse bankrekening?
Ja dat is mogelijk. DELA incasseert vanaf alle IBAN-rekeningnummers.
Maakt u zelf de inleg over via acceptgiro of via internetbankieren? Ook dat kan vanaf alle IBAN-rekeningnummers. U kunt dit overmaken (onder vermelding van uw polisnummer) naar NL56RABO0303577037 en BIC-code: RABONL2U.
Wat is het DELA CoöperatiespaarPlan?

Het DELA CoöperatiespaarPlan is een spaarverzekering en een mooie manier om geld opzij te zetten voor minimaal 10 jaar. U krijgt een vaste rente van 2,75%. U weet dus vooraf zeker wat u krijgt. Bovendien deelt u als lid van coöperatie DELA mee in de winstdeling. Er is geen minimuminleg en u bepaalt zelf hoe vaak u geld opzijzet. U kunt zelfs even stoppen als u dat wilt. Per kalenderjaar kunt u maximaal € 12.000 inleggen. Wilt u meerdere polissen afsluiten? Dan geldt dit bedrag voor al uw polissen bij elkaar. Met het DELA CoöperatiespaarPlan zet u geld opzij voor minimaal tien jaar. Het kan gebeuren dat u uw spaarverzekering toch wilt beëindigen binnen de eerste tien jaar. Dan betaalt u € 150 afkoopkosten. Na tien jaar kunt u stoppen zonder afkoopkosten. Overlijdt de verzekerde voor het einde van de afgesproken looptijd? Dan ontvangt degene voor wie u geld opzij zet het bedrag tot dan toe plus 10% extra.

Is er een maximale leeftijd waarop iemand kan beginnen met een CoöperatiespaarPlan?
Iedereen die in Nederland woont kan een DELA CoöperatiespaarPlan afsluiten. Wel geldt er een maximumleeftijd voor de persoon die als verzekerde op de polis staat. Deze moet op de einddatum van de spaarverzekering jonger dan 75 jaar zijn. Bij een minimale looptijd van de spaarverzekering van 10 jaar kunt u dus tot uiterlijk 1 dag vóór uw 65ste verjaardag als verzekerde op de polis worden aangemeld.
Hoeveel moet ik minimaal inleggen, hoeveel mag ik maximaal inleggen?
U kunt inleggen vanaf € 0,01. Er geldt een maximum voor uw inleg bij het DELA CoöperatiespaarPlan. De maximale inleg is € 12.000 per verzekering per kalenderjaar. Heeft u meer dan één CoöperatiespaarPlan? Dan geldt het inlegmaximum van € 12.000 voor al deze verzekeringen bij elkaar.
Wanneer vindt automatische incasso plaats?

Heeft u gekozen voor automatische incasso bij uw aanvraag van het Dela CoöperatiespaarPlan? Dan vindt de eerste automatische incasso plaats op de ingangsdatum. Daaropvolgende incasso's vinden plaats op dezelfde dag van een maand, afhankelijk van de door u gekozen inlegtermijn.

Voorbeeld: u heeft gekozen voor ingangsdatum 5 maart. Als u maandelijks inlegt, is de eerstvolgende incassodatum 5 april, daarna 5 mei, etc.
Heeft u gekozen voor een inlegtermijn van een kwartaal en de ingangsdatum is 5 maart? Dan is de eerstvolgende incassodatum 5 juni, daarna 5 september etc.

Wat is het verschil met een spaarrekening of depositorekening bij de bank?
Het CoöperatiespaarPlan is een spaarverzekering. U zet voor langere tijd geld opzij tegen een vaste rente plus jaarlijks kans op meer door winstdeling. Er is geen minimuminleg en u bepaalt zelf hoe vaak u geld opzijzet. U kunt zelfs even stoppen als u dat wilt. Per kalenderjaar kunt u maximaal € 12.000 inleggen. Wilt u meerdere polissen afsluiten? Dan geldt dit bedrag voor al uw polissen bij elkaar. Overlijdt de verzekerde dan ontvangt degene voor wie u geld opzijzet het saldo plus 10% extra als de verzekerde overlijdt voor het einde van de afgesproken looptijd. Met het DELA CoöperatiespaarPlan zet u geld opzij voor minimaal tien jaar. Het kan gebeuren dat u uw spaarverzekering toch wilt afkopen binnen de eerste tien jaar. Dan betaalt u € 150 afkoopkosten. Na tien jaar kunt u stoppen zonder afkoopkosten.

Bij een normale spaarrekening kunt u wel zonder kosten geld storten en opnemen. U krijgt echter geen vaste rente, maar een variabele rente. Deze kan elke dag veranderen. Daardoor weet u niet vooraf waar u aan toe bent. Bij een deposito weet u dit vaak wel, maar u moet vaak wel een hoog bedrag inleggen om mee te doen. En wilt u uw geld tussentijds opnemen? Dan mag dit niet of er zijn soms hoge opnamekosten. Ook geldt de rente op spaar- en depositorekeningen vaak tot een bepaald saldo.

Coöperatie DELA valt niet onder het depositogarantiestelsel.
DELA valt als verzekeraar onder de nationale opvangregeling van De Nederlandsche Bank en het Verbond van Verzekeraars. Deze regeling biedt niet dezelfde zekerheid als het depositogarantiestelsel. Lees meer over de nationale opvangregeling.
Naar welk rekeningnummer kan ik mijn extra storting overmaken?
DELA heeft sinds augustus 2015 een andere huisbankier: De Rabobank.
U kunt de extra storting (onder vermelding van uw polisnummer) voor uw spaarverzekering overmaken naar: NL56RABO0303577037

  • 040 260 15 00 Bel onze klantenservice op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur.
  • 040 260 15 00 Bel onze klantenservice op werkdagen van 8.00 tot 20.00 uur.

Chat met onze medewerkers

Chat met onze medewerkers