• Overlijden melden 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Een uitvaartkist kiezen

Wil je een eenvoudige uitvaartkist of misschien juist een hele luxe? Of iets unieks zoals een milieuvriendelijke uitvaartkist? Er zijn veel verschillende mogelijkheden.

Onze uitvaartkisten

Wij hebben een uitgebreid assortiment uitvaartkisten. Ook bieden we een aantal duurzame, milieuvriendelijke uitvaartkisten aan. Op deze pagina zie je een aantal voorbeelden. Ben je benieuwd naar onze gehele collectie? Bekijk dan de brochure, die je hieronder kunt downloaden (pdf, 9 MB).

Zelf een kist ontwerpen kan natuurlijk ook. Kunstenaars of speciale dienstverleners maken je kist in opdracht. Ook kun je bijvoorbeeld een kist beschilderen, spuiten in een andere kleur of er een afbeelding op laten aanbrengen. Zo wordt de uitvaartkist zo persoonlijk als je zelf wilt.

Weet je nu al wat voor kist je wilt, zet dat dan nu alvast op papier of leg je wensen vast in ‘Mijn uitvaartwensen’. Zo help je je nabestaanden nu al. Om een wensenboekje samen te stellen hoef je geen verzekering te hebben bij DELA. Ook als je je uitvaart wilt laten verzorgen door ons hoef je geen lid te zijn van DELA. Ook zonder verzekering kun je een uitvaart laten regelen door DELA.

Download de kistenbrochure

Voorbeelden ter inspiratie

Hieronder zie je enkele voorbeelden van wat allemaal mogelijk is op het gebied van kisten.

Chat met onze medewerkers

Praat mee op ons forum over dit onderwerp


Topic geopend op 7 maart 2016

Topic: Draagbaar en lijkwade versus doodskist

Andre: "Als ik dood ben wil ik niet in een kist begraven worden, maar in een lijkwade op een draagbaar. De draagbaar ga ik zelf maken en de lijkwade samen met mijn geliefde uitzoeken. Heeft iemand ervaring met de begrafenis of crematie van iemand in een lijkwade?"

22 reacties