• Overlijden melden - 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Een uitvaartkist uitzoeken

Wil je een eenvoudige uitvaartkist of misschien juist een hele luxe? Of iets unieks zoals een milieuvriendelijke kist? Er zijn veel verschillende mogelijkheden.

Op deze pagina

Onze uitvaartkisten
Duurzaam, de nieuwe standaard voor onze uitvaartkisten
Aanschaffen van een uitvaartkist
Zelf een bijzondere uitvaartkist ontwerpen
Inspiratie voor uitvaartkisten
Download de kistenbrochure
Bekijk een aantal voorbeelden van kisten

 

Onze uitvaartkisten

Wij hebben een uitgebreid assortiment uitvaartkisten. Ook bieden we een aantal duurzame, milieuvriendelijke kisten aan. Op deze pagina zie je een aantal voorbeelden. Ben je benieuwd naar onze gehele collectie? Bekijk dan de brochure, die je hieronder kunt downloaden (pdf, 12,7 MB).

Zelf een kist ontwerpen kan natuurlijk ook. Kunstenaars of speciale dienstverleners maken je kist in opdracht. Ook kun je bijvoorbeeld een kist beschilderen, spuiten in een andere kleur of er een afbeelding op laten aanbrengen. Zo wordt de uitvaartkist zo persoonlijk als je zelf wilt.

Weet je nu al wat voor kist je wilt, zet dat dan nu alvast op papier of leg je wensen vast in ‘Mijn uitvaartwensen’. Zo help je je nabestaanden nu al. Om een wensenboekje samen te stellen hoef je geen verzekering te hebben bij DELA. Ook als je je uitvaart wilt laten verzorgen door ons hoef je geen lid te zijn van DELA. Ook zonder verzekering kun je een uitvaart laten regelen door DELA.

 

Duurzaam, de nieuwe standaard voor onze uitvaartkisten

DELA wil als marktleider haar verantwoordelijkheid nemen om de wereld leefbaar te houden, ook voor de toekomstige generaties. Daarom spant DELA zich in om op alle terreinen milieuwinst te realiseren. Zo maken we onze basiskist van gecertificeerd FSC vurenhout uit Scandinavië. De binnenkant van de kist is gemaakt van biologisch afbreekbaar ongebleekt katoen. 

Met het aanbieden van deze basiskist maken we een belangrijke stap richting het verduurzamen van de uitvaart. Benieuwd naar andere duurzame keuzes voor de uitvaart?

 

Aanschaffen van een uitvaartkist

Laat je via DELA een uitvaart verzorgen? Dan kun je rechtstreeks bij ons de kist kopen.

Het emotionele aspect van het kopen van een uitvaartkist kunnen wij niet wegnemen. Maar we kunnen de keuze wel gemakkelijker maken. We hebben hiervoor de selectie kisten en opbaarplanken voorzien van verschillende icoontjes. Hierdoor is het maken van een keuze makkelijker.

 

Zelf een kist ontwerpen

Steeds vaker zijn mensen op zoek naar bijzondere uitvaartkisten. Er is veel mogelijk op dit gebied. De uitvaartkisten kunnen naar wens worden bekleed met printfolie met een afbeelding naar keuze. Ook kun je kisten (laten) beschilderen of in een andere kleur laten spuiten. Je kunt kisten tegenwoordig zo persoonlijk maken als je zelf wil.

 

De collectie bekijken

Bij het regelen van de uitvaart, laat de uitvaartverzorger je zien welke uitvaartkisten je kunt kopen. Wil je de hele collectie zelf in alle rust bekijken? Download dan de brochure.

Meest gekozen uitvaartkist

De uitvaartkist die nabestaanden het vaakst bij ons kopen is de spar massief. Verzorgt DELA de uitvaart? En had de overledene een DELA UitvaartPlan? Dan is deze kist gratis. Kijk in andere gevallen in de brochure voor de precieze prijs. Ook als je een andere uitvaartkist wilt kopen, kun je in de brochure de prijzen zien.

 

Een uitvaart regelen in coronatijd

Een uitvaart regelen we altijd samen. Op dit moment regelen we het afscheid via videobellen. Als dit echt niet mogelijk is, kunnen we alternatieven bieden. Zo zorgen we samen voor een mooi en persoonlijk afscheid op de manier die jij fijn vindt.

Wil je meer informatie over het regelen van een uitvaart in coronatijd? Bekijk onze corona-informatiepagina.