• Overlijden melden 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Bloemstukken uitzoeken

De bloemstukken die je uitkiest voor de begrafenis of crematie bestelt de uitvaartverzorger vaak voor je. Maar natuurlijk kun je ook zelf contact opnemen met een bloemist. Vaak is het ook mogelijk om zelf grafstukken te maken of in overleg met de bloemist bloemen uit de eigen tuin te gebruiken.

De symbolische betekenis van bloemen

Dat een rode rood voor de liefde staat, weet bijna iedereen wel. Maar wist je bijvoorbeeld dat een lelie staat voor puurheid? Of dat een tulp succes verbeeld? Wij hebben de meest voorkomende bloemsoorten op een rijtje gezet.

Meer over de betekenis van bloemen

Zelf grafstukken of boeketten voor de uitvaart maken

Als je wil, kun je natuurlijk ook zelf grafstukken of bloemstukken voor de uitvaart maken. Heb je wel ideeën maar ben je minder creatief met het zelf maken van een bloemstuk, dan kun je natuurlijk iets laten maken in overleg met de bloemist. Wat heel mooi is, is om bloemen of planten uit de eigen tuin te gebruiken. Een van onze uitvaartverzorgers heeft ooit een bloemstuk gezien met groentes uit de moestuin van degene die herdacht werd. Zo wordt een afscheid natuurlijk extra speciaal. 

Iets anders dan een bloemstuk

Sommige mensen hebben liever geen bloemstukken bij de begrafenis of crematie. Een mooi alternatief kan zijn om op de kist allemaal kaarsjes te zetten. Of zet mooie foto’s op de kist, schrijf er een laatste boodschap op of versier de kist met (kinder-)tekeningen/schilderingen.

Bewaren

Als je een blijvende herinnering wilt, kan een bloemstuk geprepareerd worden om te bewaren. Ook kun je de linten mee naar huis nemen als aandenken.

  • 040 260 14 50 Voor alle vragen rondom de uitvaart. 7 dagen per week bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur.
  • 040 260 14 50 Voor alle vragen rondom de uitvaart. 7 dagen per week bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur.

Chat met onze medewerkers