• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Nationaal Verstrooiterrein Delhuyzen in Arnhem

Aan de Zuid-Veluwerand, vlak bij Arnhem, ligt het Nationaal Verstrooiterrein Delhuyzen. Een gebied van 80 hectare vol bos en heide. Een prachtige omgeving voor een asverstrooiing in de natuur. Het terrein is van zonsopgang tot zonsondergang toegankelijk.

Er grazen Schotse Hooglanders, edelherten en everzwijnen. Het gebied straalt rust uit en wordt goed onderhouden. Er staan bankjes waar je even plaats kunt nemen om van de natuur en rust te genieten. Niet voor niets is het gebied geliefd bij wandelaars en natuurliefhebbers.

 

Welkom bij DELA Nationaal Verstrooiterrein Delhuyzen in Arnhem

 

Natuurlijke rustplaats

Het natuurgebied van Verstrooiterrein Delhuyzen vormt een waardige laatste rustplaats. Je kunt de as van je overleden dierbare uitstrooien op het ceremoniële veld. Een toegankelijke open ruimte met enkele bankjes. Ook in de bossen of de bosranden nabij de heide kun je de as uitstrooien. Je mag zelf, in overleg, een mooi plekje uitkiezen. Nabestaanden kunnen aanwezig zijn bij de verstrooiing, maar je kunt de as ook laten verstrooien door een medewerker van crematorium Slangenburg zonder zelf aanwezig te zijn.

Monument voor het Onbekende Kind

Op het terrein vind je ook het Internationaal Monument voor het Onbekende Kind. Dit monument eert, en vraagt aandacht voor, kinderen in moeilijke levensomstandigheden. Er is een deel van het terrein beschikbaar gesteld aan dit 'groeiende' monument van Stichting Roos, dat bestaat uit een verzameling grote stenen afkomstig van over de hele wereld.

 

Welkom bij DELA Nationaal Verstrooiterrein Delhuyzen in Arnhem

 

Gedenkplekje? Adopteer een herinnerboom

Ter nagedachtenis aan je overleden dierbare kun je een boom 'adopteren'. Je kunt dan de as van je dierbare bij deze boom verstrooien. Ook als de verstrooiing eerder heeft plaatsgevonden, kun je een boom adopteren. Met een adoptieboom lever je tegelijk een bijdrage aan het bijzondere natuurgebied.

Ecologisch evenwicht

Delhuyzen wordt met zorg onderhouden en daarbij gaan we voor een zo goed mogelijke ecologische balans. Om het natuurlijke karakter van het terrein te bewaren, gebruiken wij geen chemische bestrijdingsmiddelen. Om dezelfde reden is het niet toegestaan om zelf struiken, bomen, gedenktekens of (brandende) kaarsen te plaatsen.

 

Welkom bij DELA Nationaal Verstrooiterrein Delhuyzen in Arnhem

 

Openingstijden

Het terrein is dagelijks geopend van zonsopgang tot zonsondergang. Uit respect voor de omgeving vragen we je om op de aangeduide paden te blijven. Honden zijn welkom als ze aangelijnd zijn. Voor het uitkiezen of bezoeken van een verstrooiplek, vragen wij je een afspraak te maken. Hiervoor, of voor meer informatie over Verstrooiterrein Delhuyzen, kun je contact opnemen met onze medewerkers van crematorium Slangenburg.

Route

Nationaal Verstrooiterrein Delhuyzen ligt aan de Apeldoornsewegin Arnhem. Het terrein is alleen met eigen vervoer bereikbaar en ligt zo'n drie minuten vanaf de snelweg. Volg de Apeldoornseweg richting Vliegveld Terlet. De parkeerplaats ligt ter hoogte van hectometerpaal 5,3. Er is parkeergelegenheid, maar op zondagen kan het drukker zijn doordat veel mensen er dan op uit gaan in de natuur.