• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

DELA investeert in Kempen SDG Farmland Fund

100 miljoen euro vanuit overtuiging voor maatschappelijk verantwoord beleggen

7 oktober 2021

Coöperatie DELA investeert vanuit haar maatschappelijk verantwoord beleggingsbeleid in het beleggingsfonds Kempen SDG Farmland Fund, een Nederlands fonds dat investeert in wereldwijde landbouwgronden die een bijdrage leveren aan een duurzame voedselproductie.

DELA investeert weloverwogen 100 miljoen euro in het fonds, vertelt Frank Eizinga, Chief Investment Officer van coöperatie DELA. “Wij geloven erin dat het halen van financieel rendement én een bijdrage leveren aan onze MVO-doelstellingen, hand in hand kunnen gaan. Dat laten andere investeringen ook al zien. Wat ons met name aanspreekt in het Kempen SDG Farmland Fund is dat voor elke investering een duurzaamheidsplan wordt opgesteld waardoor de duurzame doelen concreet zijn én waarbij over de resultaten verantwoording wordt afgelegd. Wij brengen daarnaast verdere diversificatie aan in onze portefeuille."

Waarom belegt DELA?

Coöperatie DELA is in 1937 opgericht om leden te verzekeren van een betaalbare en waardige uitvaart. DELA betekent niet voor niets ’Draagt Elkanders Lasten’. Dat is ook het doel van onze beleggingen. Onze beleggingen moeten ervoor zorgen dat de uitvaart van onze leden betaalbaar blijft.

Winst maken is niet het belangrijkste voor coöperatie DELA. Natuurlijk willen we wel meer verdienen dan we uitgeven. Maar het geld dat overblijft, blijft van de coöperatie. We hebben geen aandeelhouders die de winst krijgen. De winst gebruiken we om te zorgen dat de verzekeringen dezelfde waarde houden en dat de premies laag blijven. Dat is het doel van onze beleggingen. We proberen dat bovendien zo maatschappelijk verantwoord mogelijk te doen.

Podcast

Frank Eizinga legt in deze podcast uit hoe DELA’s maatschappelijk verantwoorde beleggingsbeleid werkt. Meer informatie over DELA's beleid rondom maatschappelijk verantwoord ondernemen, is op deze speciale webpagina te vinden. DELA maakte enkele weken geleden bekend - eveneens vanuit haar maatschappelijk verantwoord beleggingsbeleid - te investeren in Lightyear. Bij de onlangs bevestigde overname van Yarden werd ook het belegd vermogen van die verzekeraar overgenomen. Zowel de investering in Lightyear als in het Kempen-fonds, zijn geen herbelegging van het voormalige Yarden-beleggingsgeld. De twee recente investeringen hebben hun grondslag al voor de overname van Yarden.