• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

DELA doet duurzame investering in Nederlands project

16 september 2021

Coöperatie DELA investeert vanuit haar maatschappelijk verantwoord beleggingsbeleid in Lightyear, het Nederlandse high-tech bedrijf dat ‘s werelds eerste lange-afstands zonneauto ontwikkelt.

DELA’s investering wordt – samen met dat van andere investeerders – onder meer gebruikt voor de verdere ontwikkeling en productie van de Lightyear One. Het exacte investeringsbedrag wordt niet bekend gemaakt. Lightyear heeft in 2021 tot nu toe zo’n 93 miljoen euro opgehaald aan investeringen.

Waarom belegt DELA?

Coöperatie DELA is in 1937 opgericht om leden te verzekeren van een betaalbare en waardige uitvaart. DELA betekent niet voor niets ’Draagt Elkanders Lasten’. Dat is ook het doel van onze beleggingen. Onze beleggingen moeten ervoor zorgen dat de uitvaart van onze leden betaalbaar blijft.

Winst maken is niet het belangrijkste voor coöperatie DELA. Natuurlijk willen we wel meer verdienen dan we uitgeven. Maar het geld dat overblijft, blijft van de coöperatie. We hebben geen aandeelhouders die de winst krijgen. De winst gebruiken we om te zorgen dat de verzekeringen dezelfde waarde houden en dat de premies laag blijven. Dat is het doel van onze beleggingen. We proberen dat bovendien zo maatschappelijk verantwoord mogelijk te doen.

Waarom Lightyear?

“We zijn er trots op te kunnen zeggen dat DELA wordt geleid door de principes duurzaamheid en impact op de lange termijn”, zegt Frank Eizinga, Chief Investment Officer bij DELA. “Deze principes zijn de fundering voor onze investeringsstrategie. We investeren daarom graag in Lightyear’s missie om schone mobiliteit voor iedereen mogelijk te maken en zo een bijdrage te leveren aan een schonere, meer duurzame toekomst.”

Eizinga legt in deze podcast uit hoe DELA’s maatschappelijk verantwoorde beleggingsbeleid werkt. Meer informatie over DELA's beleid rondom maatschappelijk verantwoord ondernemen, is op deze speciale webpagina te vinden.