• Overlijden melden 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

DELA hoofdsponsor van ‘Waarom wachten?’

7 oktober 2015

SBS6 komt vanaf vanavond met het nieuwe tv-programma ‘Waarom wachten?’. Een uniek programma dat aansluit op het gedachtengoed van coöperatie DELA: Waarom wachten met iets moois zeggen als het ook vandaag kan. Na ‘Het Familieportret’ en ‘Road to London’ levert DELA opnieuw een unieke bijdrage aan een interessant tv-format.

Waarom wachten?

De mooiste woorden worden vaak pas tijdens een uitvaart uitgesproken. Het was precies dit inzicht dat zou uitgroeien tot de meest bekroonde Nederlandse campagne van de afgelopen jaren. DELA raakte erover met Talpa in gesprek. Martin Kersbergen, merkstrateeg bij DELA: ‘Het is een voorrecht om een unieke bijdrage te leveren aan het tv-format van ‘Waarom wachten?’. Het sluit aan bij ons gedachtengoed. We hopen van harte dat Nederland opnieuw geïnspireerd raakt en we met een golf van mooie woorden Nederland een klein beetje mooier maken.’

 

Aflevering 1 Waarom Wachten

In de eerste aflevering gaat Dirk uit Groesbeek zijn familie verrassen, door een zelfgeschreven rap voor ze te zingen. Zijn grote voorbeeld, rapper Gers Pardoel, schiet te hulp met het schrijven hiervan. Sinds eind 2014 is bij Dirk een levensbedreigende vorm van botkanker geconstateerd. Niet alleen zijn eigen leven, maar ook het leven van zijn familie staat sindsdien in het teken van Dirk en zijn ziekte. Hij weet hoe bijzonder zijn familie is en wil hen graag bedanken voor alle steun en liefde die hij van ze krijgt.
Daarnaast is in de eerste aflevering te zien hoe de drieling Eva, Esther en David hun moeder vertelt hoeveel ze van haar houden en hoe dankbaar ze haar zijn. Toen moeder Dulci 22 jaar geleden beviel van de drieling, stopte ze noodgedwongen met werken zodat ze er volledig voor de kinderen kon zijn. Ze cijfert, tot op de dag van vandaag, zichzelf volledig weg.
Ook Rinus is zijn man Jaap erg dankbaar, omdat Rinus hierdoor het geluk weer heeft gevonden. Rinus neemt Jaap nietsvermoedend na een werkdag mee naar het strand voor een drankje waar hij Jaap verrast met een prachtige speech recht uit het hart. Jochem van Gelder helpt de deelnemers bij het voorbereiden van hun missie. Ook toevallige voorbijgangers op straat krijgen de gelegenheid om ter plekke hun gevoelens uit te spreken tegen een bijzonder persoon, wat vaak emotionele reacties oplevert.

 

Uitzendschema

‘Waarom Wachten’, presentatie Jochem van Gelder, is vanaf vanavond te zien op SBS6 om 22.00.

 • woensdag 7 oktober
 • woensdag 14 oktober
 • woensdag 28 oktober
 • woensdag 11 november
 • woensdag 18 november
 • woensdag 2 december

Laatste nieuws

 • mrt
  19
  2019

  Geen bewijs voor vervalsing vingerafdrukken overledenen

  Conclusie na drie maanden onafhankelijk onderzoek

  Uit onafhankelijk onderzoek zijn geen concrete feiten of omstandigheden naar voren gekomen die duiden op incidenten met vingerafdrukken van overledenen bij coöperatie DELA. De uitvaartorganisatie gaf opdracht voor het onafhankelijke onderzoek, nadat in een uitzending van Radar Radio op 3 november 2018 twee anonieme personen beweerden dat medewerkers vingerafdrukken zouden vervalsen. DELA reageerde geschokt. Zij hield het niet voor mogelijk dat de aantijging waar zou zijn en betreurde het dat nabestaanden hierdoor mogelijk zouden gaan twijfelen aan de echtheid van de vingerafdruk van hun overleden dierbare. Om die onzekerheid te kunnen wegnemen, vond het onafhankelijk onderzoek plaats.

 • mrt
  5
  2019

  Uitvaarten voor levenloos geboren kinderen verdubbeld

  Ouders kunnen hun levenloos geboren kind sinds februari laten registreren in de Basisregistratie Personen. Een logische stap die past bij een trend waar verzekeraars al eerder op anticipeerden. Sinds 2013 vergoeden zij het afscheid van kinderen die na twintig weken levenloos worden geboren. “Ook als ouders na twaalf weken zwangerschap de vrucht verliezen, kunnen ze bij ons kiezen voor een uitvaart.”

 • mrt
  4
  2019

  Uw verzekering(en) en de jaarlijkse belastingaangifte

  De blauwe enveloppen zijn bij iedereen weer in de bus gevallen. Het is weer tijd voor de belastingaangifte. Heeft u één of meerdere verzekeringen van coöperatie DELA en bent u benieuwd wat dit betekent voor uw belastingaangifte? Wij hebben het voor u op een rijtje gezet.

 • mrt
  4
  2019

  Geheel vernieuwd crematorium De Ommering weer in gebruik

  Het geheel vernieuwde crematorium en uitvaartcentrum De Ommering van coöperatie DELA in Spijkenisse wordt op vrijdag 22 maart a.s. officieel heropend. Een dag later volgt een open dag. Geïnteresseerden kunnen dan het resultaat van de verbouwing bekijken, die in totaal acht maanden heeft geduurd.

 • 040 219 91 99 Consumenten kunnen bellen naar DELA Klantenservice: tel. 040 260 16 36
 • 040 219 91 99 Consumenten kunnen bellen naar DELA Klantenservice: tel. 040 260 16 36