• Overlijden melden 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

DELA hoofdsponsor van ‘Waarom wachten?’

7 oktober 2015

SBS6 komt vanaf vanavond met het nieuwe tv-programma ‘Waarom wachten?’. Een uniek programma dat aansluit op het gedachtengoed van coöperatie DELA: Waarom wachten met iets moois zeggen als het ook vandaag kan. Na ‘Het Familieportret’ en ‘Road to London’ levert DELA opnieuw een unieke bijdrage aan een interessant tv-format.

Waarom wachten?

De mooiste woorden worden vaak pas tijdens een uitvaart uitgesproken. Het was precies dit inzicht dat zou uitgroeien tot de meest bekroonde Nederlandse campagne van de afgelopen jaren. DELA raakte erover met Talpa in gesprek. Martin Kersbergen, merkstrateeg bij DELA: ‘Het is een voorrecht om een unieke bijdrage te leveren aan het tv-format van ‘Waarom wachten?’. Het sluit aan bij ons gedachtengoed. We hopen van harte dat Nederland opnieuw geïnspireerd raakt en we met een golf van mooie woorden Nederland een klein beetje mooier maken.’

 

Aflevering 1 Waarom Wachten

In de eerste aflevering gaat Dirk uit Groesbeek zijn familie verrassen, door een zelfgeschreven rap voor ze te zingen. Zijn grote voorbeeld, rapper Gers Pardoel, schiet te hulp met het schrijven hiervan. Sinds eind 2014 is bij Dirk een levensbedreigende vorm van botkanker geconstateerd. Niet alleen zijn eigen leven, maar ook het leven van zijn familie staat sindsdien in het teken van Dirk en zijn ziekte. Hij weet hoe bijzonder zijn familie is en wil hen graag bedanken voor alle steun en liefde die hij van ze krijgt.
Daarnaast is in de eerste aflevering te zien hoe de drieling Eva, Esther en David hun moeder vertelt hoeveel ze van haar houden en hoe dankbaar ze haar zijn. Toen moeder Dulci 22 jaar geleden beviel van de drieling, stopte ze noodgedwongen met werken zodat ze er volledig voor de kinderen kon zijn. Ze cijfert, tot op de dag van vandaag, zichzelf volledig weg.
Ook Rinus is zijn man Jaap erg dankbaar, omdat Rinus hierdoor het geluk weer heeft gevonden. Rinus neemt Jaap nietsvermoedend na een werkdag mee naar het strand voor een drankje waar hij Jaap verrast met een prachtige speech recht uit het hart. Jochem van Gelder helpt de deelnemers bij het voorbereiden van hun missie. Ook toevallige voorbijgangers op straat krijgen de gelegenheid om ter plekke hun gevoelens uit te spreken tegen een bijzonder persoon, wat vaak emotionele reacties oplevert.

 

Uitzendschema

‘Waarom Wachten’, presentatie Jochem van Gelder, is vanaf vanavond te zien op SBS6 om 22.00.

 • woensdag 7 oktober
 • woensdag 14 oktober
 • woensdag 28 oktober
 • woensdag 11 november
 • woensdag 18 november
 • woensdag 2 december

Laatste nieuws

 • jan
  3
  2019

  Lichtjesavond crematorium Maaslanden

  Herinneren in sfeervolle ambiance

  Coöperatie DELA houdt op 17 januari een lichtjesavond om overleden dierbaren te herinneren. Tussen 18.00 en 20.00 uur is het terrein van crematorium en uitvaartcentrum Maaslanden sfeervol verlicht met honderden kaarsen en fakkels. Nabestaanden krijgen de gelegenheid een kaars te branden ter herinnering aan hun overleden dierbaren.

 • dec
  14
  2018

  Geef om een ander en doe mee

  Kerstactie van Stichting Samen voor Eindhoven en het Goededoelenfonds van coöperatie DELA

  Ook dit jaar vragen we aan onze collega’s, leden en burgers om een cadeau onder de kerstboom in het hoofdkantoor van coöperatie DELA te leggen.

 • dec
  5
  2018

  Uitvaartverzekeringen van DELA zijn waardevast

  Onderzoek houdt geen rekening met premiestijging en winstdeling

  Vandaag nam coöperatie DELA kennis van de publiciteit over uitvaartverzekeringen in geld naar aanleiding van een onderzoek uitgevoerd door uitvaartverzekeringswijzer.nl. DELA vindt het belangrijk dat consumenten goed worden geïnformeerd over het nut en de kosten van uitvaartverzekeringen. Vergelijkingssites spelen daar een belangrijke rol in. Wanneer er producten en aanbieders met elkaar worden vergeleken, dan moet dit uiterst zorgvuldig en volledig worden gedaan. Dat is hier niet het geval. Belangrijke zaken als indexatie en waardevastheid van de verzekering zijn niet in het onderzoek meegenomen. Terwijl het effect hiervan op de premies over de totale looptijd vele duizenden euro’s bedraagt. Dat leidt tot volstrekt andere uitkomsten en conclusies dan nu gecommuniceerd.

 • nov
  23
  2018

  Anja Frieling Eindhoven Schrijftalent 2018

  Anja Frieling mag zich de winnaar van de ‘Prijs voor Eindhovens Schrijftalent 2018’ noemen. Donderdag 22 november ontving zij uit handen van Sandra Bernart, de winnaar van vorig jaar, deze prijs. Aan de prijs is een geldbedrag van 500 euro verbonden. Tevens werd deze vanavond de bundel gepresenteerd waarin de beste ingezonden verhalen staan.

 • 040 219 91 99 Consumenten kunnen bellen naar DELA Klantenservice: tel. 040 260 16 36
 • 040 219 91 99 Consumenten kunnen bellen naar DELA Klantenservice: tel. 040 260 16 36