• Overlijden melden 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

DELA hoofdsponsor van ‘Waarom wachten?’

7 oktober 2015

SBS6 komt vanaf vanavond met het nieuwe tv-programma ‘Waarom wachten?’. Een uniek programma dat aansluit op het gedachtengoed van coöperatie DELA: Waarom wachten met iets moois zeggen als het ook vandaag kan. Na ‘Het Familieportret’ en ‘Road to London’ levert DELA opnieuw een unieke bijdrage aan een interessant tv-format.

Waarom wachten?

De mooiste woorden worden vaak pas tijdens een uitvaart uitgesproken. Het was precies dit inzicht dat zou uitgroeien tot de meest bekroonde Nederlandse campagne van de afgelopen jaren. DELA raakte erover met Talpa in gesprek. Martin Kersbergen, merkstrateeg bij DELA: ‘Het is een voorrecht om een unieke bijdrage te leveren aan het tv-format van ‘Waarom wachten?’. Het sluit aan bij ons gedachtengoed. We hopen van harte dat Nederland opnieuw geïnspireerd raakt en we met een golf van mooie woorden Nederland een klein beetje mooier maken.’

 

Aflevering 1 Waarom Wachten

In de eerste aflevering gaat Dirk uit Groesbeek zijn familie verrassen, door een zelfgeschreven rap voor ze te zingen. Zijn grote voorbeeld, rapper Gers Pardoel, schiet te hulp met het schrijven hiervan. Sinds eind 2014 is bij Dirk een levensbedreigende vorm van botkanker geconstateerd. Niet alleen zijn eigen leven, maar ook het leven van zijn familie staat sindsdien in het teken van Dirk en zijn ziekte. Hij weet hoe bijzonder zijn familie is en wil hen graag bedanken voor alle steun en liefde die hij van ze krijgt.
Daarnaast is in de eerste aflevering te zien hoe de drieling Eva, Esther en David hun moeder vertelt hoeveel ze van haar houden en hoe dankbaar ze haar zijn. Toen moeder Dulci 22 jaar geleden beviel van de drieling, stopte ze noodgedwongen met werken zodat ze er volledig voor de kinderen kon zijn. Ze cijfert, tot op de dag van vandaag, zichzelf volledig weg.
Ook Rinus is zijn man Jaap erg dankbaar, omdat Rinus hierdoor het geluk weer heeft gevonden. Rinus neemt Jaap nietsvermoedend na een werkdag mee naar het strand voor een drankje waar hij Jaap verrast met een prachtige speech recht uit het hart. Jochem van Gelder helpt de deelnemers bij het voorbereiden van hun missie. Ook toevallige voorbijgangers op straat krijgen de gelegenheid om ter plekke hun gevoelens uit te spreken tegen een bijzonder persoon, wat vaak emotionele reacties oplevert.

 

Uitzendschema

‘Waarom Wachten’, presentatie Jochem van Gelder, is vanaf vanavond te zien op SBS6 om 22.00.

 • woensdag 7 oktober
 • woensdag 14 oktober
 • woensdag 28 oktober
 • woensdag 11 november
 • woensdag 18 november
 • woensdag 2 december

Laatste nieuws

 • jun
  13
  2019

  DELA breidt uit op Duitse markt

  Na een succesvolle start met een overlijdensrisicoverzekering, introduceert coöperatie DELA nu ook een uitvaartverzekering op de Duitse markt. De uitbreiding past in DELA’s groeistrategie. Edzo Doeve, algemeen directeur van DELA: “De Nederlandse markt voor uitvaartverzekeringen krimpt op de lange termijn. Om de voordelen van schaalgrootte te blijven bieden aan onze leden, zoeken we daarom onder andere naar groeikansen in Europa. Duitsland is na België en thuisland Nederland, het derde land waar wij actief zijn. De start vorig jaar in Duitsland is veelbelovend met al meer dan 13.000 afgesloten overlijdensrisicoverzekeringen. In België is DELA marktleider.”

 • jun
  6
  2019

  DELA op tweede plek beste werkgevers van Europa

  Coöperatie DELA ontving op woensdag 5 juni de tweede prijs tijdens de uitreiking van de Beste Europese Workplaces 2019 van Great Place to Work (GPtW). DELA werd tweede in de categorie ‘Large Workplaces’ (vanaf 500 medewerkers), na de Belgische schoenenketen Tofs. DELA mocht zich in 2018 en 2019 al de beste werkgever van Nederland noemen.

 • mei
  29
  2019

  DELA passeert grens van vier miljoen verzekerden

  Coöperatie presenteert jaarcijfers 2018

  “Gezonde groei, maar niet zonder slag of stoot”, zo karakteriseert bestuursvoorzitter Edzo Doeve de resultaten van coöperatie DELA over 2018. De premie-inkomsten stegen naar ruim € 450 miljoen. In alle landen waar de uitvaartverzekeraar en -verzorger actief is, steeg het aantal verzekerden. DELA passeerde zo de grens van vier miljoen verzekerden.

 • mei
  24
  2019

  Minderheidsbelang DELA in Decidee

  Coöperatie DELA heeft een minderheidsbelang van 30% in de uitvaartvergelijker decidee.nl genomen. Decidee richt zich op consumenten die de prijzen en mogelijkheden willen vergelijken van diverse ondernemers, die zich oriënteren op een uitvaart, of die moeten regelen zonder dat er een uitvaartverzekering is.