• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Financiële hulp

Chat met onze medewerkers

Wij werken samen met deskundige partijen. Zij helpen je graag bij alle financiële zaken. Bijvoorbeeld bij het verdelen van de erfenis of om de laatste belastingaangifte te doen voor de overledene.

Wat moet ik regelen bij een notaris?

Als er een testament is, dan moet je de notaris informeren over het overlijden. Na de uitvaart maakt de notaris bekend hoe jouw naaste de erfenis wilde verdelen. Afhankelijk van de situatie heb je een Verklaring van Erfrecht nodig. Deze kun je bij de notaris laten opstellen. Met de Verklaring van Erfrecht kunnen de erfgenamen aantonen dat zij recht hebben op het banktegoed van de overledene. Een Verklaring van Erfrecht is niet altijd nodig. Wij kunnen je informeren over notarishulp of doorverwijzen naar een notariskantoor bij je in de buurt.

Hoe krijg ik hulp bij het verdelen van de erfenis?

Een executeur helpt je om de verdeling van de erfenis af te handelen. Bijvoorbeeld omdat je er zelf geen tijd voor hebt. Of als er een conflict is tussen de nabestaanden. Een executeur weet precies wat er moet gebeuren en werkt daarvoor samen met de notaris. Vooraf krijg je informatie over de kosten.

Contact met ons opnemen?

Bel ons via 040 260 10 20. We zijn bereikbaar maandag tot en met vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur. Of vul ons contactformulier in.