• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

Inspiratiegids uitvaart

Op pagina 10 van onze inspiratiegids vind je meer originele ideeën wat je met foto’s en video’s bij een uitvaart kan doen. Download de inspiratiegids en raak geïnspireerd.

 

'Mooie inspiratie. Goede uitleg!'

Vier en een halve ster van de 5

Originele ideeën voor fotografie en videopresentaties tijdens de uitvaart

Met foto’s en videofilmpjes breng je een leven letterlijk in beeld. Denk aan jeugdfoto’s, foto’s uit het trouwalbum, gezinskiekjes tijdens vakanties. Er wordt tegenwoordig meer dan ooit gefotografeerd. Bovendien kun je nog meer doen met beeldmateriaal. Je kunt er de kist mee beplakken, de ruimte van de koffietafel mee versieren of foto’s uitdelen aan de gasten. In dit artikel vind je veel inspiratie.

Foto’s verzamelen

Misschien zijn er foto’s waar je als nabestaande geen weet van hebt. Vraag vrienden, collega’s en kennissen of ze foto’s met je willen delen. Een handige app om foto’s toe te voegen en te delen is Dropbox waarin je een gezamenlijke map kunt aanmaken.

Foto op de kist

De foto die jullie voor op de kist kiezen, hoeft niet per se een recente te zijn. Een prachtige foto van twintig jaar geleden of een zwart-wit jeugdfoto die dierbaar is, kan ook. Je kunt de foto ook laten afdrukken op A4-formaat met naam en datum en/of een mooie tekst. Idee: geef een afdruk van deze foto na afloop aan de genodigden of stuur de foto na bij het bedankje. Wil je een heel grote foto laten zien, zet ’m dan bijvoorbeeld op een schildersezel naast de kist. Bijzonder idee: je kunt ook een foto op de kist laten drukken, eventueel met een persoonlijke tekst of quote van je dierbare erbij.

Foto’s aanpassen

Een geschikte foto vinden voor op de kist of de kaart kan een uitdaging zijn. Staat je dierbare er prachtig op, maar is de achtergrond heel druk of staat er ook iemand anders in beeld? Dat kun je heel makkelijk (laten) aanpassen, bijvoorbeeld bij een lokale fotospecialist.

Een uitvaart regelen zoals jij dat graag wilt

Wij verzorgen een afscheid naar wens voor iedereen die bij ons verzekerd is. Maar ook zonder verzekering kun je bij DELA een uitvaart naar wens laten regelen.

Mogelijkheden voor het regelen van een uitvaart zonder verzekering

Bekijk de uitvaartverzekering van DELA

Foto’s ophangen op de uitvaartlocatie

Je kunt foto’s van je dierbare aan een lint vastmaken dat je op de locatie van de nazit ophangt. Hang het fotolint aan de muur, eventueel versierd met bloemen en lichtjes eromheen. Ook mooi: foto’s aan lintjes aan het plafond, zodat ze door de ruimte ‘zweven’. Vraag bij de locatie na wat er mogelijk is, of laat de uitvaartverzorger dat doen.

Beeld en geluid aanwezig

Op alle locaties van DELA hangen grote beeldschermen en zijn er geluidsinstallaties. Daarop kun je een presentatie met foto’s en/of video afspelen tijdens het afscheid. Ook is het op steeds meer locaties mogelijk om de uitvaart op te nemen. Mochten jullie een andere locatie kiezen waar die apparatuur niet is, dan kun je natuurlijk zelf een beamer en boxen meenemen of deze ergens huren. Vraag eventueel of de uitvaartverzorger je hierbij kan helpen.

Foto- en videopresentatie

Fijn, die oude foto’s, dia’s en filmpjes uit het leven van opa. Al die losse foto’s en filmfragmenten kun je (laten) samenvoegen in één presentatie die je tijdens het afscheid laat zien. Als je wilt, kunnen wij de powerpointpresentatie ook voor je aanpassen. Vraag de uitvaartverzorger naar de mogelijkheden. Of laat het doen door een bedrijf dat foto- en videopresentaties voor uitvaarten kan maken. Zo’n presentatie blijft een mooie digitale herinnering voor later.

Welkom

Laat meteen bij binnenkomst van de gasten al een foto of bewegende beelden van je dierbare op een scherm zien. Als je dan ook nog zorgt voor mooie muziek terwijl de gasten gaan zitten, creëer je een sfeervol begin van de ceremonie.

Inspiratiegids uitvaart

In onze gratis inspiratiegids staan meer dan 100 praktische voorbeelden van wat er allemaal mogelijk is bij een uitvaart. Inspiratieonderwerpen: rouwkaart en advertentie, bloemen, muziek, locaties, mooie woorden, kist of wade, eten en drinken, rituelen, foto en video, en asbestemming.