• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 
 

Het mooie-woorden-diner

Print de kaartjes uit en gebruik ze als inspiratie voor het delen van mooie woorden. Tijdens het mooie-woorden-diner geven jij en jouw geliefden om de beurt antwoord.

 

Geef de feestdagen meer betekenis met een mooie-woorden-diner

De hemel die rood, geel en oranje kleurt: 364 dagen per jaar is het een ‘gewone’ zonsondergang – met kerst is het de kerstman die koekjes bakt. Iedere familie heeft eigen verhalen en tradities die soms al generaties lang meegaan. Voor heel even staat het normale leven stil en is er ruimte voor een speciale tijd met elkaar. Hét moment voor een mooie-woorden-diner, waarbij je je familie en vrienden laat weten hoeveel ze voor je betekenen.

Mooie woorden delen met kerst

Tijdens een mooie-woorden-diner op eerste of tweede kerstdag wisselen jij en de mensen die dichtbij je staan betekenisvolle boodschappen uit. Jullie vertellen elkaar wat jullie voor elkaar hebben betekend dit jaar, waarvoor jullie dankbaar zijn en waarom jullie hard hebben gelachen. Woorden, klein én groot, die in alle hectiek van het dagelijks leven vaak onuitgesproken blijven. En dat terwijl ze zoveel moois teweegbrengen.
Deel je mooie woorden tijdens het kerstdiner
Tijdens de feestdagen breng je veel tijd door met je familie en vrienden. Heb je hulp nodig bij het delen van mooie woorden? Print de mooie-woorden-kaarten uit en gebruik ze als inspiratie.

Tradities zijn herinneringen aan naasten

Voor veel families staan de feestdagen in het teken van rust, bezinning en samenzijn. Tradities spelen daarbij een belangrijke rol. Volgens antropoloog Danielle Braun scheppen ze orde en zekerheid in de chaos van het leven: omdat de vorm ervan vastligt, hoeven we er niet over na te denken. Daarnaast zorgen tradities voor geborgenheid en verbinding. Het verhaal dat de kerstman koekjes bakt als de hemel rood kleurt, is misschien wel bedacht door je overgrootmoeder en daarna overgenomen door je oma en moeder. Tradities zijn daarmee ook herinneringen aan naasten die je nooit hebt gekend.

Inspiratie
‘Ik hou van jou.’ ‘Je maakt mijn leven mooier.’ ‘Dank je wel dat je mijn zus bent.’ Wat is er mooier dan lieve boodschappen krijgen van de mensen waarvan we houden? Laat je inspireren door de woorden van anderen en deel je eigen mooie woorden met jouw geliefden.

Oude tradities, nieuwe tradities

Hoe mooi tradities ook zijn, soms zijn ze toe aan verandering of uitbreiding. Misschien heb je dit jaar afscheid moeten nemen van een dierbare, heb je voor het eerst een kindje gekregen of ben je grootouder geworden of is je relatie beëindigd. Deze gebeurtenissen beïnvloeden waar je behoefte aan hebt en waar je je goed bij voelt. Het is een uitstekend moment om de feestdagen samen met jouw familie net iets anders vorm te geven. Niet door het oude volledig overboord te gooien, maar door het aan te vullen met mooie nieuwe rituelen. Misschien wordt het mooie-woorden-diner wel een nieuwe traditie, die wordt voortgezet door jouw kinderen, kleinkinderen en achterkleinkinderen – één van de vele herinneringen aan jou.

Download de mooie-woorden-kaartenset

Tijdens de feestdagen breng je veel tijd door met je familie en vrienden. Heb je hulp nodig bij het delen van mooie woorden? Print de mooie-woorden-kaarten uit en gebruik ze als inspiratie. Tijdens het mooie-woorden-diner geven jij en jouw geliefden om de beurt antwoord.