Straatvraag: ‘Wat geeft jou hoop als het tegenzit?’

Hoop doet leven, iedere dag weer. We hopen op een zonnetje op vakantie. Dat alles in je leven blijft zoals het is. Of dat iemand waar je van houdt herstelt na een zwaar ongeluk. En als het tegenzit, vinden we steun bij onze dierbaren. Want breekt de zon niet door, dan schijnen we voor elkaar. We vroegen mensen op straat: Wat was het laatste waar jij op hoopte? En, waar put je hoop uit als het tegenzit?

Met het praatstuk ‘Hoe ondersteun ik mijn dierbare die het moeilijk heeft?’ helpen we je moeilijke zaken bespreekbaar te maken en je dierbare troost en hulp te bieden. Je vindt o.a. advies van experts over het gesprek aangaan en tips voor het bieden van praktische en emotionele hulp.
 Wat ons hoop geeft, zijn de kleine dingen in het leven. 

Praat mee op ons forum over dit onderwerp


Topic geopend op 3 aug 2016

Topic: Nieuwe hoop vinden?

Frederike: "Ik sprak met iemand die in een jaar tijd haar partner, moeder en vader is verloren. Soms wordt het verdriet haar teveel en weet ze niet meer hoe ze de dag door moet komen. Zij vertelde me dat kleine dingen haar kunnen helpen; een wandeling met haar trouwe hond, een kopje koffie bij een vriendin. Waar put jij hoop uit? Wat maakt dat jij, ondanks je verlies, verder kunt en wilt?" Praat mee op het forum.

3 reacties