Checklist: Je digitale nalatenschap in goede handen

Wat gebeurt er met de online sporen die jij achterlaat als je er niet meer bent? Zijn jouw dierbaren op de hoogte van de inloggegevens van jouw Facebook-profiel of Instagram-account? En weten zij ook wat jij wilt dat ermee gebeurt? Onze checklist digitaal nalatenschap helpt je op weg.

Misschien heb je wel meerdere e-mailadressen of ben je actief op allerlei socialmediakanalen. En heb je op allerlei websites een account, zoals webshops, fora of entertainmentkanalen. Die wachtwoorden weet jij zelf wel, maar zijn die ook beschikbaar voor je nabestaanden, mocht jij onverhoopt overlijden? Voor nabestaanden is het een bijna onmogelijke opgave om te bedenken wat er met jouw online verleden moet gebeuren als jij niets hebt aangegeven.

Ken je ons online wensenboekje al? Je kunt eenvoudig aangeven hoe jouw afscheid eruit moet komen te zien. Je nabestaanden zien dan in een oogopslag welke zaken er moeten worden geregeld. Wil je weten hoe je je uitvaartwensen kunt verzekeren? Bekijk dan de mogelijkheden van de uitvaartverzekering van DELA.

Er bestaan meerdere manieren om je wachtwoorden veilig op te slaan. Je kunt ze omschrijven in een notitieboekje, opslaan in een online document, vastleggen in een testament of bewaren in een digitale kluis. Maar welke is nu het veiligst? Wij helpen je op weg met onze handige checklist digitaal nalatenschap.

Aan de slag!

Onze checklist digitaal nalatenschap bevat een stappenplan, invulvelden en belangrijke tips en tricks, zodat jouw nabestaanden geen lastige keuzes hoeven te maken over jouw online accounts. Download de checklist en ga aan de slag met het in kaart brengen van al jouw online activiteiten.