Waar ben ik voor verzekerd?

Met een DELA UitvaartPlan regelt en verzorgt DELA de uitvaart. Het DELA UitvaartPlan in diensten bestaat uit een pakket uitvaartdiensten en uit een geldbedrag voor aanvullende wensen. Hieronder vind je een globaal overzicht van de verzekerde uitvaartdiensten.

 

Het DELA UitvaartPlan in diensten

Het DELA UitvaartPlan in diensten bestaat uit een pakket uitvaartdiensten en uit een geldbedrag voor aanvullende wensen. In 2024 is het pakket uitvaartdiensten gemiddeld € 7.200 waard. Dit baseren we op de gemiddelde prijzen van uitvaartdiensten, de daadwerkelijke prijzen kunnen per regio verschillen.  

DELA regelt en verzorgt de uitvaartdiensten die zijn verzekerd. De invulling van deze diensten is geheel aan jou of aan jouw nabestaanden. Heb je speciale wensen, dan is het mogelijk dat er bijkomende kosten zijn. Als je kiest voor een andere uitvaartverzorger, dan krijg je een beperkte vergoeding voor deze diensten.

Hieronder vind je een globaal overzicht van de verzekerde uitvaartdiensten. Meer informatie staat in de algemene voorwaarden

Regelen

 • Een uitvaartverzorger van DELA komt bij je thuis, luistert naar de wensen en helpt bij het maken van keuzes. Onze collega's met specialistische kennis staan klaar om te helpen bij specifieke wensen en/of rituelen.
 • We doen aangifte van overlijden en regelen de overlijdensakte.
 • We regelen het vervoer van de overledene naar huis of naar een uitvaartcentrum. Dit geldt ook wanneer je korter dan twee maanden in het buitenland bent.

Afscheid

 • We verzorgen de overledene.
 • We regelen de opbaring van de overledene. Dat kan thuis of in een kamer van een uitvaartcentrum (van DELA) in de woonplaats van de overledene. Nabestaanden kunnen binnen de openingstijden van het uitvaartcentrum van DELA een bezoek brengen aan de overledene. We kunnen de opbaring ook op een andere locatie regelen, bijvoorbeeld in de moskee. Hiervoor betaal je extra kosten.
 • Rouwauto
 • We zorgen dat alles op de dag van het afscheid goed verloopt.
 • Basis uitvaartkist of opbaarplank.
 • Rouwbrieven met postzegels (75 stuks). Hier hoeft geen gebruik van te worden gemaakt. De waarde van het rouwdrukwerk kan gebruikt worden voor iets anders.

Bij een begrafenis

 • We regelen en vergoeden het eenvoudigste graftype op de begraafplaats naar keuze in de eigen woonplaats. Ook vergoeden we de grafkosten en het algemeen onderhoud aan de begraafplaats. Er zijn bijkomende kosten als er wordt gekozen voor een eigen graf of eeuwige grafrust. Maar uiteraard kan dit wel. Voor begraven in het buitenland is de geldverzekering meer geschikt.

Bij een crematie

 • Bij een crematie mag de familie gebruikmaken van de aula tijdens de dienst en verzorgen we de crematie. We vergoeden de crematie in het DELA-crematorium in de woonplaats van de overledene. Is daar geen DELA-crematorium? Dan vergoeden we de crematie in een DELA-crematorium binnen 15 kilometer van de woonplaats van de overledene.

Na het afscheid

 • Dankbetuigingen met postzegels (75 stuks) of gedachtenisprentjes (200 stuks). Hier hoeft geen gebruik van te worden gemaakt. De inkoopwaarde van het rouwdrukwerk kan gebruikt worden voor iets anders.

Aanvullende wensen

 • Aanvullende wensen kun je verzekeren met het aanvullende vrij te besteden geldbedrag.