• Overlijden melden - 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Welkom bij crematorium en uitvaartcentrum Waalstede te Nijmegen

In maart 2016 hebben wij de deuren geopend van ons nieuwe crematorium en uitvaartcentrum Waalstede aan de Staddijk 130 te Nijmegen. Trots zijn wij op onze mooie nieuwe locatie. Het gebouw kenmerkt zich door een eigentijdse, ruime vormgeving en warme interieurkleuren. Het gebouw ligt op een groot terrein met voldoende parkeergelegenheid, en een grote waterpartij. Wij denken dat onze locatie alle aspecten in zich heeft om een mogelijk eerste mooie herinnering aan een verdrietig moment te koppelen.

Chat met onze medewerkers

Crematorium en uitvaartcentrum Waalstede

Staddijk 130
6537 TW Nijmegen
Crematorium, Uitvaartcentrum, Ceremonielocatie, Regiokantoor
Afscheidsdiensten: ma t/m za 8.00 - 16.00
Terrein/strooiveld/columbarium: 8.30 - 17.30
Shop herinneringsproducten: ma t/m za 9.00 - 16.00

Nabestaanden steunen in coronatijd

Het bezoeken van een uitvaart gaat anders dan we altijd gewend waren. Even een arm om iemand heen slaan kan niet nu we afstand moeten houden. Dat is niet altijd gemakkelijk. Gelukkig zijn er veel manieren om er te zijn voor een ander. Ben je op zoek naar meer informatie over afscheid nemen in coronatijd op één van onze locaties? Bekijk onze informatiepagina over uitvaarten in tijden van corona.

Het uitvaartcentrum

De verzorging van de overledene vindt plaats in het uitvaartcentrum Waalstede. Nabestaanden kunnen zelf aangeven in hoeverre ze mee willen helpen in de verzorging van hun dierbare. Onze deskundige medewerkers begeleiden hen daarbij. Natuurlijk kunnen wij ook de gehele verzorging uitvoeren. Uw uitvaartverzorger kan u hier meer over vertellen.

De rouwkamers

In ons uitvaartcentrum hebben we vier sfeervolle rouwkamers. Elke rouwkamer heeft een afgeschermd gedeelte waar de overledene wordt opgebaard. In het familiegedeelte heeft u de mogelijkheid om uw eigen muziek af te spelen en staat er natuurlijk koffie en thee voor u klaar.

Afscheid op elk gewenst moment

Wij kunnen het ons voorstellen dat u zo veel mogelijk bij uw overleden dierbare wilt zijn. Veelal kan dit gerealiseerd worden door de overledene thuis op te baren. Het kan ook zijn dat dit voor u en uw familie niet de ideale situatie is. Hiervoor hebben wij in ons uitvaartcentrum de beschikking over een 24 uurkamer. Bij deze kamer krijgt u een eigen sleutel zodat u afscheid kunt nemen op elk door uw gewenst tijdstip. Net zoals thuis.

De aula’s

Waalstede beschikt over twee aula’s, een grote aula met 150 zitplaatsen en ruim 250 staanplaatsen, en een kleine aula met een capaciteit van maximaal 30 personen, deze kleine aula is door zijn flexibele indeling zeer geschikt voor een intiem huiskamer afscheid.

De koffiekamers

We hebben in totaal drie koffiekamers, met voldoende capaciteit, twee hiervan zijn aan elkaar te schakelen voor grote uitvaarten tot 400 personen. Deze twee koffiekamers beschikken tevens over een terras. Ook hebben we de beschikking over een lounge. Hier kunt u na afloop van de afscheidsdienst en het samenzijn in de koffiekamer nog even met uw familie napraten onder het genot van een hapje en een drankje.

Bereikbaarheid

Veel navigatie systemen herkennen helaas ons adres niet, als u echter Staddijk nummer 125 in plaats van Staddijk 130 te Nijmegen gebruikt op uw navigatiesysteem / routeplanner dan vindt u ons wel. Rijdt dan naar aankomst op dit adres nog 100 meter door en ons crematorium bevindt zich aan de rechterzijde van de weg.

Komt u met het openbaar vervoer dan adviseren wij u om gebruik te maken van de Breng-Flex service van vervoersmaatschappij “Breng”. U kunt, via hun app. een rit vanaf het station Dukenburg naar ons crematorium plannen.

We staan graag voor u klaar.

Team crematorium en uitvaartcentrum Waalstede

Waarom bij Waalstede?

Coöperatie DELA heeft zo’n drie miljoen leden. We vinden het belangrijk dat onze leden gebruik kunnen maken van een eenvoudig te bereiken crematorium en uitvaartcentrum. Daarom hebben wij een nieuwe locatie gebouwd in Nijmegen. Dat betekent voor onze leden:

  • Heeft u een DELA UitvaartPlan in diensten en woont u in Nijmegen? Dat betekent dat u, in geval van cremeren, vanaf nu gebruik maakt van crematorium Waalstede.
  • Heeft u een DELA UitvaartPlan in diensten en woont u in Beuningen? Voor u verandert er niets. Omdat er namelijk ook in uw woonplaats een crematorium is, kunt u gebruik blijven maken van dit crematorium. U bent niet verplicht om naar het crematorium in Nijmegen te gaan. 
  • Heeft u een DELA UitvaartPlan in diensten en woont u in een straal van 15 km van Nijmegen? En ligt er geen crematorium in uw woonplaats? Dat betekent dat u vanaf nu, in geval van cremeren, gebruik maakt van crematorium Waalstede. In uw eigen woonplaats ligt namelijk geen crematorium. Dat betekent dat wij een crematorium kiezen van DELA dat binnen een straal van 15 kilometer van uw woonplaats ligt. In uw geval is dat crematorium Waalstede.
  • Heeft u een DELA UitvaartPlan in geld? Dat betekent dat u vanaf nu, in geval van cremeren, gebruikt kunt maken van het DELA crematorium in Nijmegen.
  • Heeft u geen uitvaartverzekering? Dat betekent dat u nog steeds contact op kunt nemen met DELA. Wanneer u met een overlijden wordt geconfronteerd, is het regelen van de uitvaart vaak het laatste waar uw hoofd naar staat. Bekijk de mogelijkheden voor een uitvaart naar wens, ook als u niet verzekerd bent. Helder en transparant.