• Overlijden melden - 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Welkom bij crematorium Rijtackers in Eindhoven

Crematorium en uitvaartcentrum Rijtackers ligt aan de rand van Eindhoven, gemakkelijk bereikbaar via de A2. Verscholen tussen de landerijen is het pand, dat dateert uit 1997, ruim opgezet met een grote en kleine aula waar afscheidsdiensten kunnen plaatsvinden. Gastvrijheid staat bij ons hoog in het vaandel. We willen nabestaanden graag ontzorgen en proberen om aan alle wensen te voldoen.

Chat met onze medewerkers

Rijtackers in Eindhoven

Anthony Fokkerweg 150
5651 GZ Eindhoven
Crematorium, Uitvaartcentrum, Ceremonielocatie, Regiokantoor
Afscheidsdiensten: ma t/m za 9.00 - 17.00
Terrein/strooiveld/columbarium: Altijd toegang via looppoort.
Shop herinneringsproducten: ma t/m za 9.30 - 11.30 en 13.30 - 15.30, alleen op afspraak.

Nabestaanden steunen in coronatijd

Het bezoeken van een uitvaart gaat anders dan we altijd gewend waren. Even een arm om iemand heen slaan kan niet nu we afstand moeten houden. Dat is niet altijd gemakkelijk. Gelukkig zijn er veel manieren om er te zijn voor een ander. Ben je op zoek naar meer informatie over afscheid nemen in coronatijd op één van onze locaties? Bekijk onze informatiepagina over uitvaarten in tijden van corona.

Afscheid in sfeer

Ons uitvaartcentrum en crematorium bevinden zich in één gebouw. Dit betekent dat we nabestaanden voor, tijdens en na een uitvaart optimaal kunnen bijstaan. Ons pand is sfeervol ingericht met sprekende kleuren, veel schilderijen en fotografie. Deze aankleding ziet u door het hele gebouw terug.

Onze faciliteiten

We hebben diverse mogelijkheden om afscheid te nemen van een dierbare. In het uitvaartcentrum hebben we twee aula’s; een grote (met 190 zitplaatsen en 250 staanplaatsen) en een kleinere (met 50 zitplaatsen en 10 staanplaatsen). De kleine aula is intiem door de plaatsing van de stoelen in een cirkel. Het kleurgebruik en de glas-in-lood ramen met mooie lichtinval maken deze ruimte erg sfeervol.
Onze verzorgruimtes zijn geschikt om samen met familie de verzorging te doen of rituele wassingen uit te voeren. In onze 24-uurskamer kunnen nabestaanden op ieder gewenst moment van de dag een bezoek brengen aan de overleden dierbare. Net zoals thuis.
Daarnaast hebben we familiekamers waar naaste familieleden nog even bij elkaar kunnen komen voordat de uitvaart begint.

Vervoer Bravoflex, goed bereikbaar voor iedereen.

Door een samenwerking met Bravoflex is crematorium Rijtackers in Eindhoven goed bereikbaar voor iedereen. Ook voor ouders met een kinderwagen, iemand slecht ter been of bijvoorbeeld rolstoelgebruikers. Bravoflex is een flexibele vervoerservice op afroep die zonder vaste route rijdt van halte naar halte. Een van de haltes stopt direct voor de deur van het uitvaartcentrum. De naam van de halte is Crematorium A.Fokkerlaan, Eindhoven. Je bestelt Bravoflex gemakkelijk via een app, website ovflex.nl/booking of door even te bellen. Je reserveert een zitplaats in een voertuig en bepaalt zelf wanneer je bij welke halte wordt opgehaald en naar welke halte je reist. Ga naar de website voor meer informatie.

Napraten en herinneringen ophalen

Na de uitvaart nog even napraten met gasten en herinneringen ophalen aan de overledene. De condoleance, ook wel ‘koffietafel’ genoemd, is hier een mooi moment voor. In onze drie koffiekamers kan een breed assortiment aan horeca genuttigd worden. Van koffie met een plakje cake tot tapas met een goed glas wijn. Of een biertje met bitterballen, dat kan natuurlijk ook.

Binnen én buiten

Op het ruime, groene buitenterrein ligt een grote vijver. Rondom deze vijver is het mogelijk om op verschillende manieren een dierbare te herinneren. Zo is er een columbarium, gedachteniskapel, een urnentuin, strooivelden en een heuse rotstuin. Dit alles kan besproken worden in onze Mementoruimte, waar het tevens mogelijk is om urnen, gedenkstenen en sieraden te bekijken.

Graag staan we voor u klaar om het afscheid zo mooi en persoonlijk mogelijk te laten verlopen.

Team Rijtackers

Foto's van onze locatie

Uitvaart Top 50