• Overlijden melden - 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Welkom bij crematorium Maaslanden in Nieuwkuijk

Crematorium en uitvaartcentrum Maaslanden is gelegen in een mooie parkachtige omgeving in Nieuwkuijk. We beschikken over ruime parkeerfaciliteiten en rolstoelen voor de mindervalide gasten. Ons crematorium is ruim opgezet; een grote aula (120 zitplaatsen en 300 staplaatsen), een kleine aula (32 zitplaatsen en 10 staplaatsen), een uitvaartcentrum en meerdere koffiekamers. Alle faciliteiten onder één dak. Dit betekent dat we nabestaanden voor, tijdens en na een uitvaart optimaal van dienst kunnen zijn.

Chat met onze medewerkers

Maaslanden in Nieuwkuijk

Abt van Engelenlaan 1
5253 VN Nieuwkuijk
Crematorium, Uitvaartcentrum, Ceremonielocatie
Afscheidsdiensten: ma t/m za 9:30 - 17.00
Terrein/strooiveld/columbarium: 8.00 - 22.00
Shop herinneringsproducten: ma t/m za 9.00 - 15.30 (vrijdagavond tot 19.30)

Nabestaanden steunen in coronatijd

Het bezoeken van een uitvaart gaat anders dan we altijd gewend waren. Even een arm om iemand heen slaan kan niet nu we afstand moeten houden. Dat is niet altijd gemakkelijk. Gelukkig zijn er veel manieren om er te zijn voor een ander. Ben je op zoek naar meer informatie over afscheid nemen in coronatijd op één van onze locaties? Bekijk onze informatiepagina over uitvaarten in tijden van corona.

Sfeervol afscheid nemen

De inrichting van onze ruimtes is op elkaar afgestemd en heeft warme, sprekende kleuren van de opkomende en ondergaande zon. In beide aula’s zijn beeldschermen aanwezig. Met onze HD-camera’s kunnen we in de grote aula beeldopnames maken, voor een blijvende herinnering aan de dienst. Daarnaast is het in de kleine aula mogelijk geluidsopnames te maken voor op een cd. Speciale technieken zorgen ervoor dat de plechtigheid ook goed te volgen is door personen met een gehoorapparaat.

Onze verzorgruimtes zijn geschikt om samen met familie de verzorging te doen of rituele wassingen uit te voeren. Daarnaast hebben we familiekamers waar naaste familieleden nog even bij elkaar kunnen komen voordat de uitvaart begint.

Napraten en herinneringen ophalen

Na de uitvaart nog even napraten en herinneringen ophalen aan de overleden… De condoleance is hier een mooi moment voor. In onze koffiekamers kan een breed assortiment horeca genuttigd worden. Van koffie met gebak of broodjes, een biertje met bitterballen tot tapas met een goed glas wijn. Er is veel mogelijk.

Uitvaartcentrum

De verzorging van de overledene wordt in het uitvaartcentrum gedaan. Wist u dat u kunt helpen bij het verzorgen van uw dierbare? Of misschien wilt u alleen meekijken? Onze medewerkers begeleiden u graag. We zijn trots op de huiselijke en warme sfeer die onze twee rouwkamers hebben. Nabestaanden kunnen maar één keer afscheid nemen van hun dierbare en wij willen ervoor zorgen dat dit in een fijne omgeving kan.

Binnen én buiten

Op het ruime, groene buitenterrein hebben wij verschillende mogelijkheden om dierbaren te herinneren. Zo is er een columbarium, een urnentuin, strooivelden en een gedachteniskapel. In deze kapel worden tien jaar lang overledenen van een betreffende datum herdacht. In onze Mementoruimte kunt u tastbare herinneringen als urnen, sieraden en gedenkstenen bekijken en bespreken.

Uw wensen zijn belangrijk

Voorafgaand aan de uitvaart bent u van harte welkom in het crematorium om alvast een kijkje te nemen in de verschillende ruimtes. Ook kunnen eventuele wensen op het gebied van horeca worden besproken. Zo zorgen we voor een gerust gevoel over de uitvaart: het is goed geregeld.

Team Maaslanden

Foto's van onze locatie