• Overlijden melden - 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Welkom bij crematorium Domstede in Utrecht

Crematorium en uitvaartcentrum Domstede in Utrecht is begin 2016 in gebruik genomen. Een bijzonder gebouw met ronde organische vormen. Door de enorme glaswanden is er overal in het pand veel natuurlijk licht aanwezig en contact met de omgeving. Vanuit Utrecht en omgeving zijn we goed bereikbaar via de A2 (afrit 7).

Chat met onze medewerkers

Crematorium Domstede

Proostwetering 8
3543 AE Utrecht
Crematorium, Uitvaartcentrum, Ceremonielocatie, Regiokantoor
Aanvang afscheidsdiensten: maandag tot en met zaterdag 10:00 - 16:00, op aanvraag kan afgeweken worden van de standaardtijden.
Terrein/strooiveld/columbarium: dagelijks te betreden 8:00 - 21:00
Shop herinneringsproducten: maandag, dinsdag, woensdag, donderdag en vrijdag van 9:00 - 12:00 en op zaterdag van 09:00 tot 15:00 (op afspraak).

Nabestaanden steunen in coronatijd

Het bezoeken van een uitvaart gaat anders dan we altijd gewend waren. Even een arm om iemand heen slaan kan niet nu we afstand moeten houden. Dat is niet altijd gemakkelijk. Gelukkig zijn er veel manieren om er te zijn voor een ander. Ben je op zoek naar meer informatie over afscheid nemen in coronatijd op één van onze locaties? Bekijk onze informatiepagina over uitvaarten in tijden van corona.

Alles voor een mooi afscheid

Onder het dak van Domstede is zowel een crematorium als een uitvaartcentrum aanwezig. In onze familiekamers kan op afspraak een afscheidsbezoek gepland worden. Voor directe nabestaanden is er ook gelegenheid om 24 uur per dag hun overleden dierbare te bezoeken, net zoals thuis. In de sfeervol ingerichte verzorgingsruimte kunnen de nabestaanden desgewenst meehelpen bij de verzorging van de overledene.
De directe nabestaanden kunnen voor de plechtigheid samenkomen in een eigen gezinskamer om zich in alle rust te kunnen voorbereiden op het afscheid.

Grote afscheidsdienst

In het crematorium is een sfeervolle grote, ronde aula met 165 zitplaatsen en ruimte voor nog eens 250 staanplaatsen. Hier zijn alle moderne audiovisuele middelen aanwezig zoals twee grote 85” led-schermen. Door middel van drie camera’s kunnen we, op verzoek, een opname maken van de plechtigheid. Zo kunnen nabestaanden de afscheidsdienst thuis nog eens bekijken via usb-stick. Ook staat er een mooie zwarte vleugel in de aula voor live muziek. De aula staat standaard een uur ter beschikking, maar deze tijd kan op verzoek uitgebreid worden.

Kleine afscheidsdienst

Voor kleinere groepen (tot maximaal 25 personen) kunnen we de afscheidsplechtigheid ook in onze intieme huiskamer laten plaatsvinden. Ook hier hebben we beschikking over een muziekinstallatie en een groot beeldscherm voor het tonen van herinneringen. Deze huiskamer kan op verschillende manieren worden ingericht in samenspraak met uw uitvaartverzorger.

Na het afscheid

Het crematorium heeft twee koffiekamers en een lounge. Deze ruimtes kunnen apart gebruikt worden of als één grote ruimte voor groepen tot 300 gasten. Iedere ruimte heeft een grote glaswand met een buitenterras. In de koffiekamers is een uitgebreid aanbod aan horecaproducten beschikbaar. Naast de traditionele keuzes is er veel meer mogelijk; van tapas en bitterballen tot een goed glas wijn.

Rondom het crematorium liggen strooivelden.

Parkeren

Op het terrein is voldoende parkeergelegenheid. Bij grote drukte kan er uitgeweken worden naar de Wall, de parkeergarage aan de overzijde van het crematorium. Kies dan voor de korte looproute P1 of P2. De eerste twee uur parkeren is gratis en de kosten daarna 1 euro per uur.

We staan graag voor u klaar.

Team Domstede

Foto's van onze locatie