• Overlijden melden 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Opbaren en verzorging

Het opbaren en verzorgen kan zowel thuis als in een uitvaartcentrum. Speciale gelaatsverzorging of lichte balseming is ook mogelijk.

Thuis of in een uitvaartcentrum

Bij een opbaring thuis wordt de overledene opgebaard in een uitvaartkist of in bed. De verzorging gebeurt indien mogelijk ook thuis. Je kunt ook kiezen voor opbaren en verzorgen in een uitvaartcentrum. In een van onze intieme rouwkamers of 24-uurskamers. Het kan troost geven om de overledene zelf te verzorgen. In sommige situaties is thuis opbaren niet mogelijk.

In een hospice

Een opbaring in een hospice is vergelijkbaar met een opbaring thuis. Opbaren kan in een kist of op een bed in een ruimte in het hospice en in veel gevallen kun je ook meehelpen met de verzorging als je dat wilt. Er is echter een belangrijk verschil: vaak moet huur worden betaald om de uitvaartkamer in het hospice te huren. De kosten hiervan kunnen per hospice verschillen.

Gelaatsverzorging

Met gelaatsverzorging, een speciale airbrushtechniek, kunnen gezichtsverkleuringen, infuusplekken en oneffenheden toch gecamoufleerd worden.

Lichte balseming - thanatopraxie

Met lichte balseming blijft de overledene er natuurlijker uitzien en voelt bovendien niet meer zo koud aan. Ook kunnen tekenen van een eventuele ziekte afnemen. Meer informatie over lichte balseming.

Meer weten?

Onze uitvaartverzorgers kunnen je alles vertellen over de mogelijkheden rond het opbaren en verzorging. Neem gerust contact op. Ook als er geen verzekering is helpen we je graag. Wil je alvast een idee krijgen van de kosten van een uitvaart naar jouw wens? Bekijk de mogelijkheden.

  • 040 260 14 50 Voor alle vragen rondom de uitvaart. 7 dagen per week bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur.
  • 040 260 14 50 Voor alle vragen rondom de uitvaart. 7 dagen per week bereikbaar van 8.30 tot 17.00 uur.

Chat met onze medewerkers