DELA logo
 • Overlijden melden 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Asbestemmingen

Tijdens ons leven delen we vele momenten, gedachten en emoties met elkaar. Wanneer iemand wegvalt, blijven de herinneringen. We koesteren ze en delen ze met elkaar. Zo leeft de dierbare voort in onze herinnering.

Na de crematie heeft u ruim de tijd om te bedenken wat er met de as van uw dierbare moet gebeuren. Zo zijn verschillende bestemmingen mogelijk voor de as. Als de wens van de overledene niet bekend is, kunt u als nabestaande zelf een bestemming kiezen. Die keuze is natuurlijk heel persoonlijk. Wij besteden grote zorg aan alles wat u kan helpen bij een mooi afscheid. Zo hebben wij onze locaties en assortiment zo ingericht dat u op uw wijze de overledene kunt herinneren.
U kunt de as thuis bewaren in een bijzondere urn, verstrooien op een mooi plekje of verwerken in een persoonlijk sieraad.

Wij begrijpen dat het maken van een keuze soms moeilijk kan zijn. Daarom denken we graag met u mee over een asbestemming die past bij uw wensen en situatie.

De mogelijke asbestemmingen

Via onderstaande blokken leest u meer over de mogelijkheden die onze locaties bieden. Bekijk deze mogelijkheden of bel ons op 040 262 49 00 als u meer wilt weten over de specifieke mogelijkheden per locatie.

Urn bijzetten

Lees meer

Urn begraven

Lees meer

As verstrooien

Lees meer

Assieraden

Lees meer

Zo maakt u uw keuze kenbaar

Na de uitvaart ontvangt u van ons een formulier waarop u uw keuze voor de asbestemming kunt door geven. Als u ervoor kiest om niet aanwezig te zijn bij de verstrooiing van de as, krijgt u van ons bericht wanneer wij van plan zijn de as te verstrooien.

  Belangrijk om te weten

  • Voor alle asbestemmingen geldt dat de opdrachtgever van de crematie akkoord moet geven voor de asbestemming. Als de opdrachtgever deze verantwoordelijkheid over wil dragen, kan dat via een machtiging.
  • Er geldt een wettelijke wachttijd van één maand voordat aan de as een definitieve bestemming gegeven mag worden. Zo komt u tot een weloverwogen keuze. Tijdens deze wachttijd wordt de asbus bijgezet in de algemene nis van het crematorium. Deze rustplaats is niet toegankelijk voor nabestaanden. U kunt de as voor een langere periode laten bijzetten in de algemene nis als u meer tijd nodig heeft om een definitieve asbestemming te kiezen.

  Download de machtiging asbestemmingen

  Chat met onze medewerkers