• Overlijden melden 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Ik moet een uitvaart of crematie regelen

Je moet een uitvaart of crematie regelen. Er komt veel op je af. Waar moeten beslissingen over genomen worden, wat regelt DELA voor je, wat kun je zelf doen en hoe kunnen wij je hierbij helpen?

Chat met onze medewerkers

Melden van overlijden

Meld een overlijden 24 uur per dag via tel. 0800 955 66 55 (of vanuit het buitenland 00 31 40 260 16 73). DELA verzorgt uitvaarten voor iedereen, of de overledene verzekerd was bij DELA of niet.

Uitvaart regelen: stappenplan

In een intens verdrietige periode moet je in een korte tijd veel keuzes maken. Keuzes die je niet eerder heeft gemaakt, en ook maar één keer kan maken. Je wilt dus zeker weten dat je goede beslissingen neemt en daarbij niks vergeet. Om je te helpen hebben wij een handig stappenplan gemaakt. Als geen ander weten wij namelijk wat er bij het regelen van een uitvaart komt kijken. Stap voor stap leiden wij je door de verdrietige dagen voor de uitvaart. Zodat je weet wat er op je af gaat komen. En dat geeft rust.

Checklist

Wat te regelen na een overlijden? Er komt veel op je af. Weet je wat de wens van je dierbare is na overlijden: begrafenis of crematie? Je kunt zelf alvast nadenken over een aantal zaken. Wat moet ik bijvoorbeeld regelen na het overlijden van mijn ouders? Is er een adressenlijst? Hoe regel ik de financiële zaken? Deze checklist kan je daarbij helpen.

Wat regelen bij een overlijden

In de moeilijke periode na een overlijden kun je wel wat hulp gebruiken bij het regelen van de uitvaart en daarna. De onderstaande pagina's geven je meer informatie over de keuzes die gemaakt moeten worden.

Gesprek met de uitvaartverzorger

Wanneer iemand van wie je houdt overlijdt, sta je er niet alleen voor. Onze uitvaartverzorgers helpen je om op een mooie en persoonlijke manier afscheid te nemen. Samen met jou nemen wij in een gesprek bij je thuis de wensen voor de uitvaart door.

Inspiratie voor de afscheidsdienst

Tijdens een afscheidsdienst wordt het leven van een dierbare herdacht. Met een traan en een lach worden herinneringen opgehaald en nieuwe herinneringen gemaakt. Omdat het organiseren van een afscheidsdienst iets is wat je (gelukkig) maar enkele keren in je leven doet, kan een beetje inspiratie geen kwaad. DELA heeft veel ervaring met het regelen van uitvaarten en helpt je graag om het afscheid zo in te richten op een manier die bij jou en je overleden dierbare past.

Asbestemmingen

Tijdens ons leven delen we vele momenten, gedachten en emoties met elkaar. Wanneer iemand wegvalt, blijven de herinneringen. We koesteren ze en delen ze met elkaar. Zo leeft de dierbare voort in onze herinnering.

Grafsteen

Na de begrafenis kies je een steenhouwer voor het laten vervaardigen en plaatsen van de grafsteen. Tussen opdracht geven daartoe en plaatsen ervan zitten meestal enkele maanden. De kosten van de grafsteen zijn afhankelijk van de grootte en het materiaal.

Waarom een lokale uitvaartverzorger

Wanneer iemand van wie je houdt overlijdt en je de uitvaart moet regelen, komt er veel op je af. In een korte tijd moet er van alles worden geregeld. Gelukkig sta je er niet alleen voor: onze lokale uitvaartverzorgers helpen om de uitvaart samen met jou vorm te geven. Samen met jou worden de wensen doorgesproken zodat je op een persoonlijke en mooie manier afscheid kan nemen. En dat in een fijne omgeving waar je in alle rust herinneringen kunt ophalen en nieuwe herinneringen maken. Zo zorgen we voor een gerust gevoel over de uitvaart: alles is goed geregeld.