• Overlijden melden 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Ik moet een uitvaart of crematie regelen

Je moet een uitvaart of crematie regelen. Er komt veel op je af. Waar moeten beslissingen over genomen worden, wat regelt DELA voor je, wat kun je zelf doen en hoe kunnen wij je hierbij helpen?

Natuurlijk wil je een uitvaart regelen die zoveel mogelijk recht doet aan de wensen die je overleden dierbare had. Misschien staan die ergens op papier, misschien ook niet. Onze uitvaartverzorgers helpen je hoe dan ook om een mooi en persoonlijk afscheid vorm te geven en nemen je zoveel mogelijk zorgen uit handen. Zo kunnen jij en de overige nabestaanden alle aandacht richten op het afscheid en het verwerken van het verlies. En is de overledene geen lid van DELA? Ook zonder verzekering kan DELA de crematie of begrafenis regelen.

Chat met onze medewerkers

Melden van overlijden

Meld een overlijden 24 uur per dag via tel. 0800 955 66 55 (of vanuit het buitenland 00 31 40 260 16 73). DELA verzorgt uitvaarten voor iedereen, of de overledene verzekerd was bij DELA of niet.

Uitvaart regelen: stappenplan

In een intens verdrietige periode moet je in een korte tijd veel keuzes maken. Keuzes die je niet eerder hebt gemaakt, en ook maar één keer kan maken. Je wilt dus zeker weten dat je goede beslissingen neemt en daarbij niks vergeet. Om je te helpen hebben wij een handig stappenplan gemaakt. Als geen ander weten wij namelijk wat er bij het regelen van een uitvaart komt kijken. Stap voor stap leiden wij je door de verdrietige dagen voor de uitvaart. Zodat je weet wat er op je af gaat komen. En dat geeft rust.

Wat kost een begrafenis of crematie

De kosten van een begrafenis of crematie verschillen per regio, helaas ook bij DELA. Dat komt onder andere door grafkosten en kosten van een grafmonument in de regio. Een begrafenis is duurder dan een crematie. Hoeveel begraven of cremeren gaat kosten is natuurlijk ook afhankelijk van je persoonlijke wensen.

Checklist

Wat te regelen bij overlijden? Er komt veel op je af. Weet je wat de wens van je dierbare is na overlijden: begrafenis of crematie? Je kunt zelf alvast nadenken over een aantal zaken. Wat te regelen na overlijden van mijn ouders bijvoorbeeld? Is er een adressenlijst? Hoe regel ik de financiële zaken?

Wat regelen bij een overlijden

In de moeilijke periode na een overlijden kun je wel wat hulp gebruiken bij het regelen van de uitvaart en daarna. De onderstaande pagina's geven je meer informatie over de keuzes die gemaakt moeten worden.

Gesprek met de uitvaartverzorger

Wanneer iemand van wie je houdt overlijdt, sta je er niet alleen voor. Onze uitvaartverzorgers helpen je om op een mooie en persoonlijke manier afscheid te nemen. Samen met jou nemen wij in een gesprek bij je thuis de wensen voor de uitvaart door.

Inspiratie voor de afscheidsdienst

Tijdens een afscheidsdienst wordt het leven van een dierbare herdacht. Met een traan en een lach worden herinneringen opgehaald en nieuwe herinneringen gemaakt. Omdat het organiseren van een afscheidsdienst iets is wat je (gelukkig) maar enkele keren in je leven doet, kan een beetje inspiratie geen kwaad. DELA heeft veel ervaring met het regelen van uitvaarten en helpt je graag om het afscheid zo in te richten op een manier die bij jou en je overleden dierbare past.

Asbestemmingen

Tijdens ons leven delen we vele momenten, gedachten en emoties met elkaar. Wanneer iemand wegvalt, blijven de herinneringen. We koesteren ze en delen ze met elkaar. Zo leeft de dierbare voort in onze herinnering.

Grafsteen

Na de begrafenis kies je een steenhouwer voor het laten vervaardigen en plaatsen van de grafsteen. Tussen opdracht geven daartoe en plaatsen ervan zitten meestal enkele maanden. De kosten van de grafsteen zijn afhankelijk van de grootte en het materiaal.

Waarom een lokale uitvaartverzorger

Wanneer iemand van wie je houdt overlijdt en je de uitvaart moet regelen, komt er veel op je af. In een korte tijd moet er van alles worden geregeld. Gelukkig sta je er niet alleen voor: onze lokale uitvaartverzorgers helpen om de uitvaart samen met jou vorm te geven. Samen met jou worden de wensen doorgesproken zodat je op een persoonlijke en mooie manier afscheid kan nemen. En dat in een fijne omgeving waar je in alle rust herinneringen kunt ophalen en nieuwe herinneringen maken. Zo zorgen we voor een gerust gevoel over de uitvaart: alles is goed geregeld.