DELA logo
  • Overlijden melden 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Ik moet een uitvaart regelen

U moet een uitvaart regelen. Er komt veel op u af. Waar moeten beslissingen over genomen worden, wat regelt DELA voor u, wat kunt u zelf doen en hoe kunnen wij u hierbij helpen?

Chat met onze medewerkers

Direct een uitvaart regelen zόnder verzekering

Geen DELA lid, toch een DELA uitvaart: het kan. Wij verzorgen uitvaarten voor iedereen. Ook als u geen lid bent van DELA. Bij ons staat het afscheid altijd in het teken van iemands leven. Ieder detail geven wij samen met u op een persoonlijke manier vorm. Onze uitvaartpakketten zijn voor mensen die niet bij ons zijn verzekerd. Ze laten zien hoe een uitvaart eruit kan zien en wat de kosten zijn. De prijzen kunnen per regio verschillen. Voor meer informatie en de exacte prijzen kunt u altijd even contact met ons opnemen.

Lees meer

Melden van overlijden

Meld een overlijden 24 uur per dag via tel. 0800 955 66 55 (of vanuit het buitenland 00 31 40 260 16 73). DELA verzorgt uitvaarten voor iedereen, of de overledene verzekerd was bij DELA of niet.

Uitvaart regelen: stappenplan

In een intens verdrietige periode moet u in een korte tijd veel keuzes maken. Keuzes die u niet eerder heeft gemaakt, en ook maar één keer kan maken. U wilt dus zeker weten dat u goede beslissingen neemt en daarbij niks vergeet. Om u te helpen hebben wij een handig stappenplan gemaakt. Als geen ander weten wij namelijk wat er bij het regelen van een uitvaart komt kijken. Stap voor stap leiden wij u door de verdrietige dagen voor de uitvaart. Zodat u weet wat er op u af gaat komen. En dat geeft rust.

Checklist

U kunt zelf alvast nadenken over een aantal zaken. Deze checklist kan u daarbij helpen.

Wat regelen bij een overlijden

In de moeilijke periode na een overlijden kunt u wel wat hulp gebruiken bij het regelen van de uitvaart en daarna. De onderstaande pagina's geven u meer informatie over de keuzes die gemaakt moeten worden.

Gesprek met de uitvaartverzorger

Wanneer iemand van wie u houdt overlijdt, staat u er niet alleen voor. Onze uitvaartverzorgers helpen u om op een mooie en persoonlijke manier afscheid te nemen. Samen met u nemen wij in een gesprek bij u thuis de wensen voor de uitvaart door.

Inspiratie voor de afscheidsdienst

Tijdens een afscheidsdienst wordt het leven van een dierbare herdacht. Met een traan en een lach worden herinneringen opgehaald en nieuwe herinneringen gemaakt. Omdat het organiseren van een afscheidsdienst iets is wat u (gelukkig) maar enkele keren in uw leven doet, kan een beetje inspiratie geen kwaad. DELA heeft veel ervaring met het regelen van uitvaarten en helpt u graag om het afscheid zo in te richten op een manier die bij u en uw overleden dierbare past.

Asbestemmingen

Tijdens ons leven delen we vele momenten, gedachten en emoties met elkaar. Wanneer iemand wegvalt, blijven de herinneringen. We koesteren ze en delen ze met elkaar. Zo leeft de dierbare voort in onze herinnering.

Grafsteen

Na de begrafenis kiest u een steenhouwer voor het laten vervaardigen en plaatsen van de grafsteen. Tussen opdracht geven daartoe en plaatsen ervan zitten meestal enkele maanden. De kosten van de grafsteen zijn afhankelijk van de grootte en het materiaal.

Waarom een lokale uitvaartverzorger

Wanneer iemand van wie u houdt overlijdt en u de uitvaart moet regelen, komt er veel op u af. In een korte tijd moet er van alles worden geregeld. Gelukkig staat u er niet alleen voor: onze lokale uitvaartverzorgers helpen om de uitvaart samen met u vorm te geven. Samen met u worden de wensen doorgesproken zodat u op een persoonlijke en mooie manier afscheid kan nemen. En dat in een fijne omgeving waar u in alle rust herinneringen kunnen ophalen en nieuwe herinneringen maken. Zo zorgen we voor een gerust gevoel over de uitvaart: alles is goed geregeld.