• Overlijden melden 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Oriënteren

Nadenken over uw uitvaart is niet leuk. Maar u geeft uw nabestaanden houvast als u nu al uw wensen aangeeft. DELA helpt u hier graag mee.

Chat met onze medewerkers

Wat kost een uitvaart?

Wilt u weten wat uw wensen rondom de uitvaart ongeveer kosten? Past uw verzekering nog steeds bij uw wensen? Of u nu wel of niet verzekerd bent bij DELA, wij verzorgen altijd uw uitvaart.

Begraven

Vaak kiezen mensen voor begraven omdat er dan een plek is om naar toe te gaan. Om de overledene te herdenken en om herinneringen op te halen. Begraven is duurder dan cremeren. Dit komt door de grafkosten en de keuze van het graf.

Cremeren

De kosten van een crematie zijn vaak lager dan de kosten voor een begrafenis. Een crematieproces in Nederland kost gemiddeld € 1.100. Belangrijk bij een crematie regelen is dat u het het afscheid zo persoonlijk maakt als u zelf wilt. Wat gaat u doen met het as? Een assieraad, een mooie urn, uitstrooien?

Gesprek voor overlijden

Soms loopt het leven anders dan gedacht. Misschien bent u ongeneeslijk ziek. Of nadert het afscheid van uw vader of moeder. Onderwerpen zoals het regelen van een uitvaart zijn lastig om te bespreken. Toch kan het waardevol zijn om alvast de uitvaartwensen door te nemen in een persoonlijk gesprek. Onze uitvaartverzorgers komen graag bij u langs om u er bij te helpen. Of u bij ons verzekerd bent of niet.

Wensen vastleggen met cooperatieconsulent

Denkt u al wel eens na over later? Hoe wilt u dat uw uitvaart er uit komt te zien? Uw wensen vastleggen is niet alleen belangrijk voor uzelf maar ze geven ook een houvast voor uw (naaste) familie en vrienden.

Mijn wensen vastleggen

Heeft u voor uw crematie of begrafenis specifieke wensen? Noteer deze dan nu alvast. Juist tijdens het leven. Niet alleen voor uzelf, maar vooral voor uw nabestaanden.. Het neemt hen zorgen uit handen en maakt het afscheid nog persoonlijker.

Duurzame uitvaart

Duurzaamheid is voor steeds meer mensen een belangrijk onderwerp en een weloverwogen keuze. Wilt u de uitvaart een duurzame invulling geven, dan zijn daar bij Coöperatie DELA veel mogelijkheden voor.

Natuurbegraven

Steeds vaker hebben mensen de wens om begraven te worden midden in de vrije natuur. Dit kan op een natuurbegraafplaats. Kiezen voor natuurbegraven is kiezen voor rust en het leveren van een bijdrage aan natuurbehoud. Leven en dood gaan zo op een mooie manier samen.

Doneren aan de wetenschap

U kunt uw lichaam na uw overlijden ter beschikking stellen aan de medische wetenschap en zo een bijdrage leveren aan onderwijs en onderzoek. Dankzij de gedoneerde lichamen kunnen studenten het medisch vak leren en kunnen specialisten nieuwe operatietechnieken ontwikkelen. Het is wel belangrijk om te weten dat uw nabestaanden maar 24 uur de tijd hebben om afscheid te nemen en dat het lichaam ook afgewezen kan worden. Lichaamsdonatie moet niet verward worden met orgaandonatie. Bij orgaandonatie wordt alleen het orgaan uit het lichaam genomen dat gebruikt wordt voor transplantatie. Vervolgens gaat het lichaam terug naar de nabestaanden voor de begrafenis of crematie.

Vragen aan jezelf over je uitvaartwensen

Misschien heb je er ooit al wel eens bij stil gestaan of misschien nog helemaal niet. Wat zijn jouw wensen voor jouw afscheid. Moeilijk? Dat begrijpen we. Maar onthoud dat je je nabestaanden heel erg helpt door er van tevoren al eens over na te denken.

  • 040 260 16 36 Bereikbaar van ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.
  • 040 260 16 36 Bereikbaar van ma t/m vrij van 8.00 tot 20.00 uur.

Chat met onze medewerkers