• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Informatie over uitvaarten en het coronavirus

We gaan weer voor een groot deel terug naar het oude normaal. Dat vinden wij fijn voor de nabestaanden die wij helpen. Want dit betekent dat er weer veel meer mogelijk is bij de uitvaarten die wij mogen verzorgen.

Op deze pagina staat de laatste informatie over onze uitvaartverzorging na het versoepelen van de coronamaatregelen.  

Gesprek met de uitvaartverzorger

Het regelgesprek waarin we alles voor de uitvaart bespreken, vindt bij jou thuis plaats of online via videobellen. Je kunt ook kiezen voor een combinatie van thuis en online. Wat jij het prettigst vindt.

Er geldt geen maximum aantal aanwezigen meer bij regelgesprekken. Nabestaanden en onze collega’s hoeven bij het regelgesprek ook geen mondkapje meer te dragen. Uiteraard mag dit wel.

Is er sprake van een coronabesmetting bij de overledene of bij één van de aanwezige nabestaanden? Dan vindt het regelgesprek altijd via Microsoft Teams plaats (download de instructie).

Als hier geen mogelijkheid toe is, kunnen we alternatieven aanbieden. Het videobellen werkt in de praktijk naar tevredenheid. We kunnen hetzelfde voor de nabestaanden betekenen als altijd.

Coronabewijs niet nodig

Een uitvaart bezoeken mag volgens de regels van de Rijksoverheid zonder coronapas. Dit geldt zowel voor de uitvaart als voor het samenzijn na afloop met een hapje en een drankje. Ook hoeven bezoekers zich niet te registreren bij binnenkomst. Als de familie dat wil, is het natuurlijk wel mogelijk om een coronabewijs te vragen aan de bezoekers.

Het dragen van mondkapjes

Je hoeft geen mondkapje meer te dragen bij een bezoek aan een van onze locaties. Uiteraard mag dit wel als je je daar prettig bij voelt.

De verzorging van je dierbare

Zowel thuis als op locatie geldt er geen maximum aantal aanwezigen meer bij de verzorging van je dierbare. 
Help je liever op afstand? Bespreek dan vooraf met de uitvaartverzorger welke kleding je dierbare aan krijgt, hoe zijn of haar haar moet zitten, of er wel of geen make-up gebruikt mag worden, enzovoorts. Het helpt als je een goed lijkende foto klaarlegt die bij de verzorging gebruikt kan worden als voorbeeld. Zo zorgen we er samen voor dat je dierbare eruit ziet zoals je dat wilt.

De anderhalve meter regel verdwijnt

Het is niet langer verplicht om anderhalve meter afstand te houden tot elkaar. Dit betekent ook dat er geen maximum is voor het aantal aanwezigen bij bijvoorbeeld rouwbezoeken of verzorging met familie thuis en op locatie. Met het loslaten van de anderhalve meter afstand kunnen we weer alle gasten dertig minuten voor aanvang toelaten in de ontvangstruimte. Er hoeft ook geen afstand meer gehouden te worden in de aula, koffiekamer en ontvangstruimte.

Aantal aanwezigen bij een uitvaart

Er geldt geen maximum aantal bezoekers meer bij uitvaarten. En vaste zitplaatsen zijn niet meer verplicht. Het aantal personen dat bij de uitvaart aanwezig kan zijn, verschilt per locatie. De uitvaartverzorger kan hier meer over vertellen.

Algemene basisregels 

  • was regelmatig je handen of gebruik handgel
  • schud geen handen
  • hoest en nies in de elleboog
  • klachten? blijf thuis en laat je testen

Live streaming

Vorig jaar zijn wij begonnen met het live uitzenden van uitvaarten via een beveiligde internetlink. Dit is zo goed bevallen, dat we dit blijven aanbieden. Zo kunnen mensen die ziek zijn of ver weg wonen toch bij de uitvaart aanwezig zijn. Wil je meer weten over hoe livestreaming werkt, bekijk dan de veelgestelde vragen. De uitvaartverzorger kan er ook meer over vertellen.