• Overlijden melden - 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Informatie over uitvaarten en het coronavirus

Vanaf 25 september gaan we in Nederland weer voor een groot deel terug naar het oude normaal. Dat vinden wij fijn voor de nabestaanden die wij helpen. Want dit betekent dat er weer veel meer mogelijk is bij de uitvaarten die wij mogen verzorgen.

Uiteraard willen wij iedereen een veilige omgeving bieden. Onze uitvaartverzorgers zullen in overleg met de familie zo veel mogelijk rekening te houden met de veilige afstand van 1,5 meter.

Op deze pagina staat de laatste informatie over onze uitvaartverzorging na het versoepelen van de coronamaatregelen. 

Coronabewijs niet nodig

Een uitvaart bezoeken mag volgens de regels van de Rijksoverheid zonder coronapas. Dit geldt zowel voor de uitvaart als voor het samenzijn na afloop met een hapje en een drankje. Ook hoeven bezoekers zich niet meer te registreren bij binnenkomst.
Als de familie dat wil, is het natuurlijk wel mogelijk om een coronabewijs te vragen aan de bezoekers.

Geen vaste zitplaatsen

Vanaf 25 september mogen bezoekers aan een uitvaart zelf kiezen waar ze willen zitten. Het is niet meer nodig om vaste plaatsen aan te wijzen om afstand te houden. De eerste rij of een deel ervan is meestal gereserveerd voor de directe nabestaanden.
Ook hier geldt dat het uiteraard wel mogelijk is om vaste zitplaatsen aan te wijzen als de familie daar om vraagt.

Algemene basisregels

Er is weer veel meer mogelijk, maar corona is niet weg. De basisregels blijven daarom gelden:

  • was regelmatig uw handen of gebruik handgel
  • schud geen handen
  • hoest en nies in de elleboog
  • blijf thuis en doe een test bij klachten

Live streaming

Toen er minder mensen bij een uitvaart aanwezig konden zijn, zijn wij begonnen met het live uitzenden van uitvaarten via een beveiligde internetlink. Dit is zo goed bevallen, dat we dit blijven aanbieden. Zo kunnen mensen die ziek zijn of ver weg wonen toch bij de uitvaart aanwezig zijn. Wilt u meer weten over hoe livestreaming werkt, bekijk dan de veelgestelde vragen. De uitvaartverzorger kan er ook meer over vertellen.

Gesprek met de uitvaartverzorger

Iets anders waarmee we in coronatijd zijn begonnen en wat we zullen blijven aanbieden, is dat nabestaanden zelf kunnen kiezen hoe ze het gesprek met de uitvaartverzorger willen doen. Dit kan op afstand via videobellen, bij u thuis aan tafel met de uitvaartverzorger of een combinatie hiervan. Natuurlijk met alle aandacht die nodig is om een mooie uitvaart te regelen.