Ik ga verhuizen naar het buitenland of ik woon al in het buitenland

U woont in het buitenland of gaat verhuizen naar het buitenland. Lees hier wat u moet doen als iemand komt te overlijden. Mocht u uw verzekering(en) willen beëindigen? Bekijk op deze pagina wat u hiervoor moet doen.

Kan ik mijn DELA UitvaartPlan beëindigen?

U kunt uw verzekering beëindigen. Lees onderstaande informatie goed. In sommige gevallen kan het gunstig zijn om uw polis voort te zetten. Bijvoorbeeld als u een DELA UitvaartPlan met Geldverzekering heeft of wanneer u naar België of Duitsland verhuist.

Opzeggen van uw uitvaartverzekering kan:

  • via ons wijzigingsformulier
  • schriftelijk via een ondertekende brief naar coöperatie DELA, Postbus 522, 5600 AM Eindhoven

Wat gebeurt er met mijn opgebouwde waarde?

Er geldt een termijn van tenminste een maand om het stopzetten van uw DELA UitvaartPlan te regelen. U krijgt niet altijd geld uitgekeerd en DELA bepaalt de waarde van de verzekering. Deze waarde bestaat uit de poliswaarde min € 150 afkoopkosten (€90 als u de polis gedeeltelijk stopzet). Is de waarde hoger dan de afkoopkosten? Dan maken we dit bedrag over naar uw rekening. U bent dan niet meer verzekerd voor uw uitvaart.

Premievrij maken is ook mogelijk
U kunt er ook voor kiezen om uw DELA UitvaartPlan premievrij te maken. Premievrij maken betekent dat u stopt met premie betalen. Uw verzekering loopt dan vanuit de opgebouwde waarde door voor een lager verzekerd bedrag. Dit kan alleen als de opgebouwde waarde van de verzekering voldoende is voor een premievrij verzekerd bedrag van ten minste € 634. Bij premievrij maken zetten wij de Dienstenverzekering van uw DELA UitvaartPlan om in een Geldverzekering.

Heb ik waarde opgebouwd?

Onze Klantenservice kan u vertellen of u waarde heeft opgebouwd tijdens de verzekerde periode. Als er opgebouwde waarde is en u besluit de verzekering te beëindigen, dan maken we deze waarde naar u over.

Wat moet ik doen als iemand anders mijn premie betaalt?

U bent de verzekeringsnemer van uw polis, maar u betaalt de premie niet zelf? Stuur dan de bovengenoemde documenten van de premiebetaler op. Wij hebben in wel een kopie van uw legitimatie nodig.

Wat zijn de voorwaarden als ik in België of Duitsland woon?

Heeft u een DELA UitvaartPlan en woont u in België of bent u inwoner van de Duitse grensstreek, dan gelden in een aantal gevallen aanvullende afspraken waardoor uw verzekering gehandhaafd kan blijven. Afhankelijk van waar u woont, is handhaven of aanpassen van de verzekering of opzeggen de beste optie. Om hier achter te komen kunt u contact opnemen met onze Klantenservice.

Kan ik mijn DELA LeefdoorPlan voortzetten in het buitenland?

Bij een DELA LeefdoorPlan geldt de dekking wereldwijd. Hierdoor kan het verstandig zijn de polis voort te zetten. Mocht u in het buitenland een nieuwe overlijdensrisicoverzekering moeten of willen sluiten dan wordt u wellicht niet geaccepteerd als uw gezondheidssituatie is veranderd of is uw premie hoger omdat u op een oudere leeftijd een verzekering afsluit.

Kan ik mijn DELA CoöperatiespaarPlan beëindigen?

Bij een DELA CoöperatiespaarPlan kunt u uw verzekering beëindigen als u in het buitenland gaat wonen. DELA kan de extra kosten die samenhangen met de verhuizing naar het buitenland (zoals fiscale analyse, bouw en inregelen van gegevens en mogelijk gelduitwisseling met buitenlandse belastingdiensten) niet op zich nemen. Bij verhuizing naar het buitenland kan de verzekeringnemer het DELA CoöperatiespaarPlan stopzetten zonder afkoopkosten (normaal moet u hiervoor € 150 afkoopkosten voor betalen).


Chat met onze medewerkers