• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Veelgestelde vragen over DELA Uitvaartverzorging

Chat met onze medewerkers

Uitvaartverzorging

Hoeveel heb ik ongeveer nodig voor een uitvaart?
Een uitvaart kost in Nederland gemiddeld tussen de 8.000 en 10.000 euro. Maar de kosten zijn uiteraard helemaal afhankelijk van uw persoonlijke wensen.
Met onze uitvaartkostenwijzer berekent u zelf de kosten van uw uitvaart bij DELA. Of u nu wel of niet verzekerd bent bij DELA maakt niet uit. In beide gevallen kunnen wij uw uitvaart verzorgen.
Is een begrafenis duurder dan een crematie?
Houd er rekening mee dat bij begraven best wel wat extra kosten komen kijken, zoals grafrechten, onderhoud en de kosten van een gedenkteken.
U kunt kiezen voor een algemeen graf of een eigen graf. Een algemeen graf is goedkoper, maar wordt gebruikt voor meerdere personen.

Een crematie is vaak goedkoper. Een crematie kunt u ook zo persoonlijk maken als u zelf wilt. Steeds vaker gaan nabestaanden mee naar de crematieruimte. Bijvoorbeeld om met alleen de gezinsleden nog een laatste keer vaders favoriete lied te zingen. Of nog een laatste, persoonlijke groet op de kist te schrijven.
Nabestaanden kunnen zelf beslissen wat ze met het as willen doen. Bijvoorbeeld een klein beetje as verwerken in een sieraad of ander herinneringsproduct of het bewaren in een urn, uitstrooien, bijzetten in een urnenmuur (columbarium) of zelfs begraven.
Regelt en verzorgt DELA ook religieuze uitvaarten?
Bij DELA zijn we van deze rituelen op de hoogte van verschillende rituelen en gebruiken. Wij gaan hier respectvol mee om. Zo wordt de overledene volgens sommige religies ritueel gewassen. Of worden er traditionele offerandes gebracht. Wij helpen u graag deze rituelen uit te voeren. Door te overleggen met geestelijk adviseurs van alle achtergronden zorgen wij voor een passend en waardig afscheid van uw dierbare.