• Overlijden melden - 0800 955 66 55 -gratis- 24 uur per dag

Uw uitvaartverzekering in coronatijd

Een bijzondere tijd met nieuwe wettelijke regels vraagt ook om bijzondere, nieuwe oplossingen rondom een uitvaart. Wij doen er alles aan om onze dienstverlening ondanks de maatregelen op het gewenste niveau te houden. Samen zorgen wij ervoor dat het afscheid liefdevol en hartverwarmend is.

Bijzondere tijden

Zoals altijd stellen we ook in deze bijzondere tijden alles in het werk om het afscheid op een waardige manier te laten verlopen, ondanks de coronamaatregelen. We richten ons vooral op wat wél kan. En waar het kan, bieden we alternatieven. Ook lopen we harder, soms veel harder. In maart en april hebben wij bijvoorbeeld ook uitvaarten verzorgd in de avonden, op zondagen en zelfs tijdens feestdagen.

Uitvaarten verzorgen is mensenwerk. En als mens vinden wij het soms niet gemakkelijk. Meeleven en verdriet delen gaat anders nu we anderhalve meter afstand moeten  houden. Even een arm om iemand heen slaan kan nu niet. Gelukkig kan er weer steeds meer. Na het afscheid samen napraten met een hapje en een drankje kan bijvoorbeeld weer. Nabestaanden hoeven niet meteen naar huis. Dat vinden we fijn. Langzaamaan wordt het weer normaler. Tot die tijd doen wij ons uiterste best om alles dat anders moet, toch zo mooi en waardig mogelijk in te vullen.

Nieuwe rituelen en diensten

Bijzondere tijden leiden tot bijzondere ideeën. Ook bij ons ontstaan nu nieuwe rituelen. En een aantal diensten bieden we aan in nieuwe vormen. Denk aan de rouwauto die door de straat rijdt terwijl alle buren van achter hun raam de auto uitzwaaien. Het is teveel om hier allemaal op te noemen; een aantal zaken willen we graag hier met u delen. Kijk voor meer informatie ook op onze algemene informatiepagina: dela.nl/corona.

  • Regelen van het afscheid doen we via videobellen.
  • De website DELEN is versneld neergezet. Hier kunnen nabestaanden tegen kostprijs in een beschermde omgeving informatie delen over het afscheid. Ook kunnen familie en vrienden er condoleances achterlaten en een kaarsje branden.
  • Voor onze verzekerden bieden we alle diensten van DELA UitvaartPlan: zie onderstaand schema. 
 

Uw uitvaartverzekering in coronatijd

Veelgestelde vragen over de kosten van een uitvaart

Wat gebeurt er als ik niet alle verzekerde diensten gebruik?
Net als altijd kunt u ervoor kiezen om bepaalde diensten niet af te nemen. Hier staat dan een bepaalde vergoeding tegenover. Naast het verzekerde dienstenpakket is er ook altijd een vrij besteedbaar bedrag beschikbaar voor nabestaanden om te gebruiken voor wat zij zelf willen. Bijvoorbeeld bloemen: neemt u geen bloemen, dan kunt het vrij besteedbare bedrag ook gebruiken voor andere wensen of bijvoorbeeld voor een herinneringsproduct. Blijft (een deel) van het vrij besteedbare bedrag over dan keren wij dat uit aan de nabestaanden.
Het afscheid is nu kleiner. Is het mogelijk om later alsnog een grotere afscheidsdienst te houden? En kan dat nog vanuit de verzekering geregeld worden?
Een groter afscheid op een later moment kan, iedereen mag daar zelf invulling aan geven. Naast het verzekerde dienstenpakket in de verzekering is er ook altijd een vrij besteedbaar bedrag beschikbaar. Het (restant van het) vrij besteedbaar bedrag kan, naar wens, op een later moment besteed worden aan een afscheid met meer aanwezigen. Onze uitvaartverzorgers helpen graag.
Ik heb geen verzekering bij DELA, hoe zit het dan met de kosten van een uitvaart?
Voor nabestaanden van iemand zonder verzekering of als er een geldverzekering is, geldt hetzelfde als altijd: u betaalt alleen de diensten die u afneemt. 

Overzicht onderdelen DELA UitvaartPlan in tijden van corona

Onderdelen DELA UitvaartPlan
in diensten

Hoe gaat dat nu?

Beschikbaar alternatief

Vervoer overledene naar uitvaartcentrum

Ongewijzigd

 

Regelen formaliteiten

Ongewijzigd

 

Regelgesprek met nabestaande(n)

Via videobellen

 

Rouwkaarten

Ongewijzigd

 

Verzorging overledene

Verzorgen in een uitvaartcentrum, niet thuis. Na de verzorging thuis opbaren is wel mogelijk.

 

Kist

Ongewijzigd

 

Opbaring

Thuisopbaring en opbaring in een DELA-locatie is mogelijk.

Opbaring in zorginstelling: afhankelijk van de regels van de instelling.

 

 

 

Rouwbezoek

Maximaal 6 gasten tegelijk vanwege 1,5 meter afstand

 

Rouwvervoer

Ongewijzigd

 

Aula, dienst

Het aantal personen dat bij de dienst aanwezig kan zijn verschilt per locatie. Uw uitvaartverzorger kan hier meer over vertellen.

Rijdend de laatste groet brengen op 20 locaties (drive through-condoleance) 

Extra: Livestream om op afstand mee te kijken + USB-stick met video-opname (€ 95)

Ondersteunende DELA-medewerkers

Ongewijzigd

 

Cremeren/begraven

Ongewijzigd

 

Vrij besteedbaar bedrag
(minimaal 634 euro)

Ongewijzigd

Asbus ophalen

Ongewijzigd

Asverstrooiing

Ongewijzigd

 

 

Overzicht veranderingen die niet in het verzekerd pakket zitten

Onderdelen

Hoe gaat dat nu?

Beschikbaar alternatief

Informeel samenzijn met gasten na de uitvaart

Aantal personen in overleg

 

Horecavoorzieningen

Ongewijzigd

 

Grafsteen

Ongewijzigd

 

Rouwbloemen bij uitvaart

Ongewijzigd

 

Herinneringsproducten

Ongewijzigd

 

Net als altijd kunt u ervoor kiezen om bepaalde diensten niet af te nemen. Hier staat dan een bepaalde vergoeding tegenover. Naast het verzekerde dienstenpakket is er ook altijd een vrij besteedbaar bedrag beschikbaar voor nabestaanden om te gebruiken voor wat zij zelf willen. Bijvoorbeeld bloemen: neemt u geen bloemen, dan kunt het vrij besteedbare bedrag ook gebruiken voor andere wensen of bijvoorbeeld voor een herinneringsproduct. Blijft (een deel) van dit bedrag over dan keren wij dat uit aan de nabestaanden.

 

Chat met onze medewerkers