• Overlijden melden - 088 335 35 35 (24 uur per dag) 

Minderheidsbelang DELA in Decidee

24 mei 2019

Coöperatie DELA heeft een minderheidsbelang van 30% in de uitvaartvergelijker decidee.nl genomen. Decidee richt zich op consumenten die de prijzen en mogelijkheden willen vergelijken van diverse ondernemers, die zich oriënteren op een uitvaart, of die moeten regelen zonder dat er een uitvaartverzekering is.

Waarom

DELA heeft dit belang genomen, omdat de coöperatie wil leren van het ondernemerschap en de creativiteit binnen een startup in de uitvaartbranche. Coöperatie DELA neemt vaker belangen in startups om zo te leren van hun innovatiekracht en zo meer betekenis te geven aan het leven van mensen.

 

Decidee’s ambitie om transparantie te verhogen in de uitvaartbranche, is ook onze ambitie. Dat steunen wij van harte. Transparantie begint met eerlijke vergelijking van prijzen, waarbij Decidee begint met de grote steden in Nederland en snel wil vergroten naar heel Nederland.

 

Concurrentie

DELA realiseert zich, dat DELA zijn eigen concurrentie voor de markt van niet-verzekerde uitvaarten hiermee organiseert. Dat is een bewuste keus, want concurrentie houdt ons scherp. Dat is in het belang van onze leden én derden, want die kunnen vergelijken wat DELA laat zien op prijs en kwaliteit. Daarop kan iedereen vervolgens met DELA ook in dialoog gaan.

 

Onafhankelijkheid gewaarborgd

Decidee blijft volledig onafhankelijk van DELA opereren en DELA oefent geen invloed uit op het gevoerde beleid. Om de objectiviteit van de vergelijkingen te waarborgen is ook een onafhankelijke Raad van Commissarissen benoemd, welke ook mede hierop zal toezien.